MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

SON KALE

SON KALE

Günümüzde Müslüman ülkeler fitne ve fesat kavramlarının en çok yaşandığı coğrafyalar olmuştur… peki, biz Müslüman ülkelerde meydana gelen iç karışıklıkların sebebini hiç düşündük mü? Son zamanlarda ülkemizde ve Müslüman ülkelerde gelişen bu ekonomik buhranları hiç düşündük mü? Ardı arkası kesilmeyen bu soru zincirinin cevabı bir kelimeden ibret olsa gerek, Müslümanları zayıflatarak bu ümmetin son kalesi olan Türkiye’yi yıkmaya çalışmak.

Şimdi sorarım sizlere hangi Müslüman ülke kaldı mazlumlara yardım eden? Hangi Müslüman ülke kaldı savaş ve yoksulluktan kaçan insanlara kol kanat geren? Hangi Müslüman ülke kaldı ezilmişin yanında durarak tüm herkese biz bu kişilerin haklarını yedirmeyiz diyen?

 Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA bugün 60 ülkede 62 program koordinasyon ofisi ile 150 ülkede faaliyet göstermektedir. Ülkemizin izlemiş olduğu aktif ve ilkeli dış politikaya bağlı olarak çalışma yaptığımız ülkelerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Türkiye, TİKA aracılığı ile dost, kardeş ve akraba ülkelere yönelik olarak yaptığı çalışmaların temelinde bir barış kuşağı oluşturma çabası bulunmaktadır. Biz farkında olsak da olmasak da fitne ve fesat ortamını hazırlayan bu ülkeler İslam ümmetinde son kalenin Türkiye olduğunun çok iyi farkında ve bilincindedir. Orta doğu coğrafyasında yer alan ırak ve Suriye’de yaşanan karışıkların en büyük sebebi de bizleri yıkamaya çalışmaktadır. Ülkemizde olayları ve hain 15 Temmuz darbe girişimi de iç karışıklığın fitilini ateşlemek isteyen yine bu dış mihrakların alçak oyun ve senaryolarıdır. İslam ümmetinin son kalesi olan ülkemizi bölmek isteyen tüm dış güçlere karşı Arif Nihat Asya’nın Bayrak Şiirindeki şu dizelerini aktarmak isterim:

“ey şimdi süzgün, rüzgarlarla dalgalı;

Barışın güvercini, savaşın kartalı...

Yükseklerde yerlerde açan çiçeğim;

senin altında doğdum,

 senin dinde öleceğim.”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi