Son 10 dakikada 2 gol Çarşambaspor : 2 – Darıca Gençlerbirliği : 2

Son 10 dakikada 2 gol  Çarşambaspor : 2 – Darıca Gençlerbirliği : 2
TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Çarşambaspor, iç sahada sezonun ilk maçında Darıca Gençlerbirliği’ni konuk etti. Müsabakada 2-0 geriye düşen Çarşambaspor, son 10 dakikada atılan 2 golle durumu eşitleyerek karşılaşmadan 1 puan aldı.

10-020.jpg6-059.jpg

Çarşamba Şehir Stadyumu’nda oynanan müsabakada Çarşambaspor, Kocaeli ekibi Darıca Gençlerbirliği’ni konuk etti. Müsabakanın ilk dakikalarından itibaren Çarşambaspor, rakip yarı sahasında tam manada etkili olamasa da kendi yarı sahasında rakibine pozisyon verdirtmedi. Bu seyirde devam eden karşılaşmada bireysel hatalar Çarşambaspor’ukarşılaşmada geriye düşüren etkenler oldu. Karşılaşmanın 16. Dakikasında Çarşambaspordefansının anlaşmazlığını affetmeyen Darıca Gençlerbirliği oyuncusu Ahmet Özer, kaleciyi de aşarak topu filelerle buluşturdu. Bu golden sonra moral olarak düşen Çarşambaspor’lu oyuncular, etkili olmaya çalıştıkları yarı sahada Gençlerbirliği defansına takıldılar. Kanatlardan etkili olmak isteyen Yeşil-Beyazlı ekibe, Darıca Gençlerbirliği futbolcuları set oldu. Bu şekilde devam eden müsabakanın ilk yarısı 1-0’lık Darıca Gençlerbirliği takımının üstünlüğü ile tamamlandı.
 


İkinci yarıda Çarşambaspor ceza sahasının yakınlarında konuk ekiple ikili mücadelede hakem Alkan Parsakpenaltı noktasını gösterdi. Tartışmalı ve şaşkınlık yaşatan karar sonrası topun başına geçen ilk golün sahibi Ahmet Özer, bir kez daha Çarşambaspor filelerini havalandırdı ve rakip takım Darıca maçta 2-0’lık üstünlüğünü kurdu.

Müsabakada 2-0’lık üstünlük ile sahada rahatça oynamaya başlayan Darıca’yı Çarşambaspor’unson dakikalarda ki oyunu sıkıştırdı. Maçta son 10 dakika diliminde etkili ve hızlı bir oyun anlayışına bürünen Çarşambaspor, dakikalar 80’i gösterdiğinde Muhammet Öztürk ile rakibine karşı ilk golü buldu. 2-1’e taşınan skor sonrası iyice hareketlenen Yeşil-Beyazlılar, taraftarların destekleri ile oyuna daha da sarıldı. Atılan golün üzerinden 3 dakika geçmesinin ardından Kaptan Oğuzhan Yıldırım, attığı golle skoru eşitliğe taşıdı. 2-2’lik skorun bulunmasının ardından Çarşambaspor, 3. Gol için atak geliştirse de aradığı golü bir türlü bulamadı ve müsabaka 2-2’lik eşitlikle tamamlandı.

Kenan Yelek’tenDeğerlendirme

Maç sonu değerlendirmesi yapan Çarşambaspor Teknik Direktörü Kenan Yelek, "Rakip takım kalemize gelmeden kendi bireysel hatalarımızdan dolayı skor 2-0 oldu. Her şeyi biz yaptık. İyi oynadık bir anlık gaflet vekişisel hatalar kaleye 2 gol olarak yansıdı. Değişik hamleler yaptık. Böyle basit goller yemememiz lazım. Buradan kesin galibiyetle dönmeliydik. Üzgünüz daha iyi çalışıp daha iyi olacağız. Bazı arkadaşlarımızın eksiklikler var, Abdulsamet sol omzu kırıldı. Bizim için önemli bir oyuncu ama kondisyon ve kuvvet açısından eksik olduğu için sıkıntılar yaşadık. Abdulsamet'i mecbur böyle birkaç haftaya hazırlamamız lazım. Bizim için önemli bir oyuncu orta sahada. 2-0'dan 3-2'ye çevirecektik son pozisyonda top direkten döndü. Böyle basit golleri yememeliyiz. Daha fazla çalışmamız lazım. Geçen sezondan sadece 3-4 tane oyuncumuz var. Diğerleri yeni geldi. Sahanın durumu biraz sıkıntılı ama ona rağmen iyi futbol oynamaya çalıştık. Yine de helal olsun çocuklara. 2-0'dan 2-2'ye getirdiler.” yorumunda bulundu.

Başkan Yıldırım’dan maç sonrası önemli açıklamalar

TFF tarafından Kovid-19 Tedbirleri kapsamında alınan önlemlere ilişkin tepki gösteren vatandaşlar hakkında konuşan Kulüp Başkanı Özkan Yıldırım, " Öncelikle seyircimiz ile buluşmak bizi sevindirdi. Seyircilerimiz ile sorun yaşadık neden bizi almıyorsunuz diye, ben seyircilerimizi bilgilendireyim bu konuda, Çarşambalı taraftarlarımız, biz çift aşısı olan ve PCR'si olan herkesi stada alıyoruz. Federasyonun belirlediği kurallar var. Biz bu kurallara uymak zorundayız. Federasyon bize ne diyorsa biz o kuralları uyguluyoruz. Bu kuralları sayfamızı takip edersiniz, basın yolun ile sosyal medyayla maç ile alakalı pandemi döneminde nasıl atlatmamız gerekiyorsa devletimizin, federasyonun belirtmiş olduğu kurallar ne ise biz harfiyen uyguluyoruz. Ceza yememek için bu takımın harbiye parası gitmemesi için çabalıyoruz." ifadesinde bulundu

"Daha önümüzde çok uzun bir sezon var"

2-2'lik beraberlik hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldırım şu ifadelere yer verdi." Seyircimize kavuşmak bir araya gelmek, bizi mutlu etti tabi burada galip isterdik. Takımımıza katılmış 6-7 tane oyuncumuz var şunu gördük, en azından 2-0 bireysel hatalar yüzünden geriye düştüğümüz maçta çocukların azmi ile 2-2'ye getirdik. 3-2'de bitebilirdi. Ben inanıyorum, hocama da çocuklara da inanıyorum. Çarşambaspor'u geçen senede hedeflerin üzerinde bir sezonda bitirdiklerine inanıyorum. Futbol sabır, azim, çalışma işi. Daha önümüzde çok uzun bir sezon var bu sezon daha zorlu geçecek. Biz inanıyoruz ki bu çocuklar bundan sonra deplasmandan, içerden daha güzel puanlarla dönüp bir an önce üst sıralara çıkacaklarına inanıyoruz. Beni en çok mutlu eden çocukların 2-0'dan sonraki azmi, hırsı, mücadelesi yüreklerini ortaya koyup skoru 2-2'ye getirmeleri. Dediğim gibi son anda direkten dönen bir topumuz var 3-2'de olabilirdi. Biraz da futbol şansı aramızda olmadı.2. olan penaltı var, penaltını ceza sahası içinde olduğunu ben inanmıyorum. Ben gördüğüm kadarıyla ceza sahası dışındaydı. Hakem zaten, faul yaptıysa Aykut gitti, Muhammet Mustafa sol Beke zaten orda sarı kart gösterdi. Oyuncunun bağırması ile faul verdi hakem. Ben hakemin çok adil maç yönettiğine inanmıyorum. Biz gerekirse çalışmamızla, azmimizle, hırsımızla yüksek tutup bundan sonraki iç saha maçalarda iyi futbolla seyircilerimizi 3 puanla mutlu etmek istiyoruz. Bu ligi en üst seviyede bitireceğiz.Bize desteklerini bırakmasınlar. Artık stat açıldı daha fazla taraftar desteği bekliyoruz. İnşallah taraftarlarımız bize kula verirler hep beraber bu takımı daha iyi yerler getiririz. Bizde gecemizi gündüzümüzü katıp, emek verip profesyonel anlamda bu takımı en güzel yere getirmeye çalışıyoruz."

" Pandemiden dolayı bize fazla yük biniyor"

Sosyal medya üzerinde stada giriş biletlerinin 20 TL olmasını fazla bularak tepki gösteren vatandaşlara yanıt veren Yıldırım, " 20 TL bir paket sigara parası, çok büyük bir para değil. 2015'de 3. Ligdeyken de 5 TL'imiş bilet. Gönül ister ki hiç para almayalım ama bu kulübünde bir giderleri var. Karşılanması gereken. Pandemiden dolayı bize fazla yük biniyor. Kulüp sağlıyor. Personel parasını kulüp veriyor. Gençlik Spor bakanlığı çim hizmetini kulüplere bıraktı. Biz kar amaçlı istemiyoruz. Sadece burada ki giderlerimize destek olacak bir meblağ toplayalım. 20 TL'yi yüksek bulan arkadaşlarımızın gücü yetmiyorsa gelsinler biz yönetim kurulu olarak biletlerini veririz. 20 TL'ye kaldıysa bu iş, boş boş sokaklarda dolaşmalarını, sosyal medyada gezmesini engellediğimiz gençlerimizi  20 TL kurtaracaksa  gelsinler ben cebimden karşılayacağım. Gerekirse arabamı da satacağım. Sorun yok." diye sözlerini tamamladı.


HABER: Büşra KOCATAŞ – Erol ŞEKER

2-202.jpg1-164.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber