Soma'ya köylerden bile tabut taşınıyor

Somaya köylerden bile tabut taşınıyor
Manisa’nın Soma ilçesindeki özel kömür maden ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenler için tüm çevre iller seferber oldu.

Devletin tüm imkanları kullanılırken çevre il ve ilçelerden sivil savunma ekipleri Soma’ya geliyor. Son olarak çevre bölgelerden temin edilen tabutlar kamyon kamyon bölgeye götürülüyor.

TURGUTLU'DAN SOMA'YA 45 TABUT GÖNDERİLDİ

Turgutlu’dan Soma’ya 45 tabut gönderildi.

Resmi rakamlara göre, 205 kişinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden faciasına çevre il ve ilçelerden cenaze taşıma aracı ve tabut gönderiliyor. Turgutlu’dan ayrıca, 3 cenaze taşıma aracı, 1 cenaze yıkama aracı, 1 kamyon ve 4’ü itfaiye eri 8 kişi Soma’ya gitti.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Soma’daki maden ocağında meydana gelen üzücü olayla ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Soma’daki maden ocağında meydana gelen kaza neticesinde birçok maden işçisinin hayatını kaybettiğini, birçok maden işçisinin de yaralandığı haberlerini derin bir üzüntü içinde almış bulunmaktayız. Sadece ailelerinin geçimlerini temin için zor şartlarda çalışarak, hayatlarını sürdürmeye çalışan ve bu kaza sebebi ile hayatlarını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve sevenlerine sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Şu anda halen mahsur durumda olanların kurtulması duası ile, milletimizin başı sağolsun.”

 

Turgutlu Ak Parti ve CHP İlçe teşkilatları başsağlığı dileyen bir basın açıklamasını gazetecilere iletti. Ak Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli; "Soma'da özel bir kömür madeninde trafo patlamasıyla meydana çıkan yangın sonrasında ölen vatandaşlarımızın olduğunu ve çok sayıda mahsur kalan yurttaşımızın olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor ve mahsur kalan yurttaşlarımızın da en yakın zamanda iyi haberlerinin gelmesini bekliyoruz" dedi.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu da "Madenler de çalışan insanlarımız, her baba gibi akşam olduğu zaman evlerine dönüp aileleriyle birlikte sağlıklı bir yaşam geçirmek istiyor. Ancak madencilik Türkiye’de en tehlikeli meslek olmasına rağmen sağlanması gereken iş güvenliği şartları hala sağlanmamaktadır" dedi. Tehlikeye rağmen onca işçi kardeşimizin başlarına gelebilecekleri bildikleri halde sadece asgari ücret karşılığı yerin binlerce metre altına girerek çalıştığını anlatan Doğrucu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amaçları sadece evlerine ekmek götürmek olan kardeşlerimizin madenlerde güvenle çalışabilmeleri için önlem alınması gerektiği defalarca bildirilmiştir, ancak hiç bir önlem alınmamıştır. Bir avuç kömür için kardeşlerimizin yok sayılmalarının acısını tüm ülke olarak yaşıyoruz. Şehit olan madencilerimizin yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileriz. Mahsur kalan madencilerimizin bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz."

19 Mayıs Törenleri İptal Edildi

15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası programları iptal edildi. 19 Mayıs günü sadece resmi törenin yapılacağı herhangi bir etkinliğin olmayacağı ifade edildi.

İŞÇİ YAKINLARI LİSTELERE AKIN ETTİ

Soma'daki maden ocağından yaralı olarak çıkan işçilerin kaldırıldığı hastanelerin listeleri asıldı. İşçi yakınları listelerin önünde kuyruk oluşturdu.

Manisa'nın Soma ilçesinde dün öğleden sonra saat 15.30 sıralarında trafo patlaması nedeniyle yangın çıkmış, çıkan yangın sonucunda ise 205 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Halen maden altında kalan işçilerin kurtarılma çalışmaları devam ederken yaralıların hangi hastanelere kaldırıldığı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. Acil Afet Durum Başkanlığı yaralıların hangi hastanelere kaldırıldığı ile ilgili olarak listeler hazırlayıp, mobil araçlarının camına yapıştırdı. Maden ocağı işçilerinin yakınları mobil aracın çamından umut dolu gözlerle isimleri tek tek okudu. Aradıkları ismi bulanlar hastanelere doğru hareket ederken, bulamayanlar ise hüzünlü bekleyişini sürdürüyor. Bazı işçi yakınları kurtarma çalışmalarını yetersiz bulurken, bazıları ise çalışmaların yangından dolayı aksadığını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel