Soma-Ayvacık Kardeşlik Köprüsü

Soma-Ayvacık Kardeşlik Köprüsü
Samsun-Ayvacık Anadolu Lisesi'nin hazırladığı “Soma-Ayvacık Kardeşlik Köprüsü Projesi” kapsamında eylül ayı içerisinde Soma Linyit Anadolu Lisesi öğrencileri Ayvacık ilçesine konuk olacaklar

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde, 301 işçinin hayatını kaybetmesine ve 432 çocuğun yetim kalmasına sebep olan maden kazası tüm Türkiye’yi büyük bir yasa boğmuştu. Bu facianın ardından Samsun-Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Birsen Yıldız koordinatörlüğünde, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca’nın yardımlarıyla, seslerini Soma’ya ulaştırabilmek, oradaki kardeşlerinin acılarına ortak olabilmek için kurmak istedikleri gönül köprüsünün temellerini attılar. Martin Luther King’in “Zaman gelir, sessizlik ihanet olur” sözünü ilke edinen öğretmen ve öğrencileri bu mektuplarla, Soma’daki kardeşlerine “Acılarınız acılarımızdır, yalnız değilsiniz” dediler.

Soma Linyit Anadolu Lisesi’ne ulaşan bu mektuplara yanıt gecikmedi. Kendilerine gelen mektuplarla yalnız olmadıklarını bir kez daha gören Somalı gençler, vefa göstergesi olarak gelen tüm mektuplara büyük bir içtenlikle cevap verdiler. “Kimimiz mühendis, kimimiz madenci, kimimiz de o madenin sahibi olacağız fakat önemli olan tek şeyin insan olmak olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız” dediler.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, telefon aracılığıyla iletişime geçen ve dostluklarını daha da ilerletmek isteyen bu gençler, Ayvacık Kaymakamlığı’nın hayata geçirmeyi planladığı “Soma-Ayvacık Kardeşlik Köprüsü Projesi” kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim sezonunun başlangıcı olan Eylül ayı içerisinde Ayvacık’ta bir araya gelecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel