Sokak güvercinlerini her gün besliyor

Sokak güvercinlerini her gün besliyor
Samsun'da yaşayan 69 yaşındaki Ali Kuru, sokak güvercinlerine bakabilmek için kilometrelerce yol yürüyor

Her sabah erken saatlerde evinden çıkan çıkan Ali Kuru, evinden 5 kilometre uzaklıkta olan Cumhuriyet Meydanı’na gelerek, güvercinlere su, ekmek ve yem dağıtıyor. Yıllarca sanayi sektöründe çalışan ve emekli olan 69 yaşındaki Ali Kuru, emekliliğinin ardından hayatının geri kalan kısmını hayvanlara adadığını açıkladı. Sokakta yaşayan tüm hayvanlara merhamet ederek onların su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayan Kuru, her gün 10 kilo yem satın alarak güvercinleri besliyor.

20171207aw246403_02.jpg
Hayvanların insanlardan daha hayırlı olduğunu belirten Ali Kuru, “Yeryüzündeki tüm hayvanlar, Allah rızası için merhamet edilip bakılacak varlıklardır. Hayvanlar şimdi ki insanlardan daha iyidir. Ancak üzülerek bunu üzülerek söylüyorum ki toplumumuzda hiç hayvan sevgisi kalmamış. Onlara ne saygı gösteren ne de sevgisini veren var. Bazıları buraya gelip bu güvercinleri tekmeliyor. Onlara eziyet ediyor.

20171207aw246403_04.jpg

Böyle bir şey olur mu. Bu nasıl insanlıktır. Ben sabahın ilk ışıklarında evimden çıkarak bu hayvanlar için kilometrelerce öteden geliyorum. Sırf onları beslemek için. Onlarla ilgilendikçe kendimi huzurlu hissediyorum. 10 kilo yemi her gün onlara dağıtıyorum. Bazen de bayat ekmek verdiğim oluyor. Bu hayvanların ihtiyacını karşıladıktan sonra da evime dönüyorum. Onlara babalık ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir