Soğan kabuğundan sunta yaptılar

Soğan kabuğundan sunta yaptılar
Amasya’da öğrenciler, soğan kabuğu alaşımlı sunta ürettiler

 

Suluova İlköğretim Okulu öğrencileri Yasemin Bülbül ile Beyzanur Yılmaz’ın geliştirdikleri “Kabuktur Kerameti, Suntanın Selameti” adlı proje kapsamında üretilen soğan kabuğu alaşımlı suntaların tanıtımı düzenlenen bilim şenliğinde yapıldı.
Ürettikleri suntaların suya ve darbelere karşı etkili olduğunu belirten Yasemin Bülbül, “Atık olarak ortaya çıkan soğan kabuklarından sunta yapımını gerçekleştirerek mobilya sektörüne hammadde sağlamayı ve her geçen gün hızla gelişen mobilya sektörü için dur durak bilmeyen ağaç kesiminin önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Suntaların soğan kabuğu ve tutkal karışımı ile hazırlandığını anlatan proje danışmanı öğretmen Tülay Harputlu da kuru soğan üretiminin yoğun olduğu Suluova’da para etmediği için bol miktarda soğanın derelere döküldüğünü anımsattı.
Harputlu, projelerinin Bu Benim Eserim Projesi Yarışması’nda Samsun bölge seçmelerine de katıldığını kaydetti.
24 standın yer aldığı şenliğin açılışına katılan Amasya Valisi A. Celil Öz ile AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir de bilgi aldıkları projeyi etkileyici buldular.
Eski Kılıçaslan İlköğretim Okulu bahçesindeki şenliğin açılışında konuşan Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ise, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, çocuklarımızın yeteneklerini geliştirerek yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, ülke genelinde bilimsel yarışma ve benzeri etkinliklere ilgiyi ve katılımı artırmak ve çocuklarımıza araştırmacı ruh kazandırmak amacıyla 3 gün süreyle bilim şenlikleri düzenledik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel