Sofraların Prensi Hamsi, Kırmızı ete yeniliyor mu?

Sofraların Prensi Hamsi, Kırmızı ete yeniliyor mu?
Karadeniz ve Marmara bölgesinden mevsimin gözde balığı Hamsi'nin az gelmesi sonucu Çarşamba ve bölgemizde daha önce 3 ile 5 TL den satılırken, bugün kırmızı et fiyatlarını nerede ise yakalayarak 10 TL den satılmaya başlanması şaşırtıyor

Çarşamba Balıkçıları,  fiyatların yükselmesiyle birlikte balık satışlarında da azalma olduğunu söyledi. Bilinçsiz ve trolle avlanma, hava şartlarının olumsuz olması, diğer büyük balıkların Hamsileri yemeleri  nedeniyle denizde çıkan Hamsi balık türünde azalma olduğunu, bunun da fiyatlara yansıdığını ifade ettiler. İlçede yıllardır balıkçılıkla uğraşan Özühan Beyazoğlu, "Deniz de hava şartlarının olumsuz oluşu nedeni ile Hamsi sezona iyi başlayamadı.  Hamsi geçen yıl 5-7 liradan satılırken bu gün itibari ile taze deniz hamsisinin kilosu 10 liradan, buzhane dediğimiz geçen yılların hamsilerini ise 5 Tl den satıyoruz. Bu durumun biraz daha süreceğinden endişe ediyoruz" dedi.

sofralarin-prensi-hamsi,-kirmizi-ete-yeniliyor-mu-(3).jpg

30 yıla yakındır balıkçılık yapan Ali Bilgili ise, Hamsilerin bu sene az olmasının en büyük nedenlerinden birisi büyük balıklar hamsiyi yediği için az sayıda olmasından kaynaklanıyor. Buna bir de hava şartlarının eklenmesi ile hamsi denizden az geliyor ve bu da fiyatın çok yükselmesine neden oluyor. Bu gün taze hamsi 10 TL ama geçen yıllarda ki bolluk yaşanmazsa Hamsinin 15 TL yi geçeceğinden endişeliyiz. İnanıyorum ki bilinçli balık avlanması ve denizlerimize iyi bakarak Hamsi eski muhteşem günlerinde olduğu gibi herkesin evini süsleyen ucuz ama en çok satılan balığı haline getirilecektir. Diğer balıklar da pek fazla fiyat artışı yok. Hamsi de beklenen fiyat ve bolluğun önümüzde ki günlerde olmasını bizler de sabırla bekliyoruz" dedi.

sofralarin-prensi-hamsi,-kirmizi-ete-yeniliyor-mu-(1).jpg

Hamsi'nin bu yıl 10 TL  den müşteriye ulaşması nedeni ile bazı vatandaşlar balık fiyatlarının da kırmızı et fiyatlarına yaklaştığını ve pek fazla fiyat farkı kalmadığını dile getirerek, "Kıt kanaat geçiniyoruz. Hamsi bizim en çok tükettiğimiz mevsimin en gözde balığı idi ama artık onu da alamayacağız sanırız. Konunun gündeme getirilerek nedenleri ve çözümleri önlemleri mutlaka alınmalı. Fakir ve zengin sofralarının Hamsi'si artık sadece zengin sofraların balıkları olmaya doğru ilerliyor. " diyerek hamsi fiyatlarında ki artıştan endişe duyduklarını dile getiriyorlar.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber