Şoförlerden ‘mazot farkı’ talebi!

Şoförlerden ‘mazot farkı’ talebi!
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, akaryakıt zamlarından sonra yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnaf ve sanatkarın zor zamanlar geçirdiğine işaret ederek, ulaşım sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle pandemi dönemi, küresel fiyat dalgalanması gibi durumlar bugün mazot fiyatlarının litre başına yaklaşık 6 ay öncesine göre %50 arttığını belirten Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, dövizdeki fiyat dalgalanmasının ve hammadde sıkıntısının yedek parça fiyatlarına yansıdığını, bunun ulaşım sektörünün maliyetlerini çok arttırdığını belirtti.

Bala, Pandemi döneminde çalışamayan servisçi esnafı ise 1 Haziran normalleşme sürecinden sonra toparlanma sürecine girmişken, her geçen gün artan maliyetlerin altında taşıma yapıldığını her geçen zarar üzerine zarar edildiğini belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşıma ihalelerini alan firmaların sözleşme ve ihaleye girdikleri dönemde mazot fiyatı 6.50 TL iken, ihalelerin bu mazot fiyatı üzerinden alındığına dikkat çeken Başkan Bala, “Tüm taşıma firmalarımız ve taşıma firmaları ile sözleşme imzalayan servisçi esnafımız zarar etmektedir.” dedi.

“DESTEK OLMAZSA TAŞIMA YAPILAMAZ”

Başkan Musa Bala, “Mazot farkının taşıma firmalarımıza, firmalarımız üzerinden ise servisçi esnaflarımıza verilmesi hususunda bakanlığa talebimizi gerçekleştirdik. Bu konuya ivedililikle bir çözüm bulunmasını talep ettik. Devlet kimseyi göz göre göre zarar ettirmez. Bu nedenle konunun çözüleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖTV’SİZ MAZOT SORUNU ÇÖZER”

Musa Bala, “Ulaştırma sektörümüzün desteklenmesi konusunda yapılacak en güzel hamle deniz ve hava taşımacılığında olduğu gibi ÖTV siz akaryakıt verilmesi sorunlarımızı büyük ölçüde çözecektir. Yıllardır bahsettiğimiz durum aslında şu an için olduğumuz durumdur. ÖTV’siz akaryakıtı yıllardır dile getiriyoruz. Bu konuda yapılacak çalışmaya her türlü destek veriyoruz. Ulaştırma sektörünü sekteye uğratmamak adına acilen ÖTV’siz mazot verilmelidir.” dedi.

“FİYAT TARİFELERİMİZE ZAM TALEP ETTİK”

Şoförler Odası Başkanı Bala, “Olağandışı bir durum içerisinde olduğumuzu kabullenmeliyiz. Mazotun %50 zamlandığı bir dönemde hem özel taşıma , hem de toplu taşıma ücretlerine zam yapılması gerekir. Diğer ilçelerimiz ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda talebimizi ilettik. Bununla ilgili UKOME toplantısını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın bu talebini anlayışla karşılamaları gerekmektedir. Kimse göz göre göre zarar edemez, biraz empati yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

HABER: Büşra KOCATAŞ – Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber