ŞNP'den "Geçmişe Yolculuk"

ŞNPden Geçmişe Yolculuk
Çarşamba Şehit Nuri Pamir İlkokulu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez’’ parolası ile İstanbul-Çanakkale-Bursa Gezisi düzenleyen Okul idaresi öğrencilerine adeta Geçmişe Yolculuk yaptırdı

Şehit  Nuri Pamir İlkokulu Müdürü Habib Alan, İstanbul-Çanakkale-Bursa Gezisi hakkında şunları  söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Geçmişini bilmeyen,geleceğine yön veremez’’ parolası ile 23-26 Mayıs tarihleri arasında İstanbul-Çanakkale-Bursa illerini içine alan, 30 öğrenci, 16 personelimizle bir gezi düzenledik. Okulumuzun önünden başlayan gezinin 1. gününde Avrupa Kültür Başkenti de olan İstanbul’un tarihi mekanlarından Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Eminönü’nü gezdik, öğrencilerimizle birlikte boğaz turundan sonra akşam kalacağımız Gelibolu’ya doğru yola çıktık".

      Gece Gelibolu’da konakladıktan sonra 2. gün Tarihi Gelibolu Yarımadasında tarihe yolculuğa başladık ifadelerini kullanan Alan, "Bu saha içinde görülmesi gereken en önemli yerler olan ve çetin ve kanlı geçen Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları, Türk Şehitliklerini gezdik. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda; Seddülbahir Savaş Alanı, Ertuğrul Koyu, İkizler Koyu, Alçı Tepe, Zığındere Arı Burnu, Anafartalar Savaş alanlarında; Kaba Tepe, Kanlı Sırt, Conk Bayırı,Türk Şehitlik ve Anıtları’nı gördükten sonra Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda biz Türkler için en anlamlı nokta olan Çanakkale Şehitler Abidesi’ni gezdikten sonra feribot ile Çanakkale’ye vardık.Burada da filmlere konu olan Truva Atını öğrencilerimize yakından göstermeyi başardık. Dönüş yolculuğumuzda Bursa’da Ulu Camii gezerek  26 Mayıs sabahı Çarşamba’ya ulaştık".

snp1.jpg

snp2.jpg

snp3.jpg

snp4.jpg

 Bu gezimizle özellikle öğrencilerimizin geçmişlerini  öğrenmelerini sağlayarak, geleceklerine ışık tutmayı, bize bugünleri canlarıyla sağlayan ecdatlarına vefa duymayı, bu vatanın toprağının gerçekten de altında binlerce kefensiz yatan şehitlerimizi anlamayı, bizzat Kurtuluş Svaşımızla birlikte bu vatanın nasıl kazanıldığını kitapların dışında bizzat olayların, savaşların yaşandığı bölge ve alanlara götürerek canlı canlı anlatarak öğrencilerimize gösterdik ifadelerini dile getiren Şehit Nuri Pamir İlkokul Müdürü Habib Alan, "Öğrencilerimiz kitaplarda, televizyonlarda gördükleri  cennet ülkemizin tarihi, kültürel, doğa zenginliklerini  ayrıca yakından görerek ufuklarını açmayı, genişletmeyi ailelerinden bağımsız öz güvenlerinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamıştık. Umarız bunda faydalı olmuşuzdur. çünkü Onlar bizim ve ülkemizin geleceği, Onları seviyor ve Onlara güveniyoruz.’’ dedi.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber