SMMM ODASI YÖNETİMİ TERME MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

SMMM ODASI YÖNETİMİ  TERME MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU
SAMSUN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİMİ TERME MYO ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulu’nda Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik Mesleği konulu seminer düzenlendi. Seminere Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ergin ÖZTÜRK, Samsun SMMO Başkanı Hayrul KAYAR, Başkan Yardımcısı Dilaver ÖĞÜTÇÜ, Oda Sekreteri Adnan Demir, SMMO Terme Temsilcisi Yusuf ASLANKAYA, Yüksekokulumuz eski mezunlarından SMMM MitatÇAKAL, meslek mensupları, öğretim elemanları ve yüksekokul öğrencileri katıldı.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik Mesleğine yönelik yapılan yasal düzenlemelerle birlikte meslek mensubu olabilmek için eğitim, staj ve sınav şartları getirildiğini belirten Oda Başkanı Hayrul KAYAR; TÜRMOB’un Avrupa Birliği Meslek Örgütüne tam üye olarak kabul edildiğini, gerçekten hak eden kişilerin mesleğe girebildiğini belirtti. Lisans eğitiminden sonra yapılan staja başlangıç sınavında bu yıl Samsun’dan başvuran 150 adaydan sadece 15’inin sınavı geçtiğini söyleyen Hayrul KAYAR, artık bu mesleğin “hiçbir şey olamıyorsan muhasebeci ol.” mantığıyla yürütülmediğini, mesleğe giriş sürecinin çok ciddi bir eğitim ve sınavlardan oluştuğunu söyledi. Ancak toplamda 8 – 9 yıla ulaşan bu zorlu sürecin ardından SMMM olan adayların onurlu bir yaşam standardına kavuşacak maddi imkânlara kavuştuğunu ve geleceğin en gözde 10 mesleğinden birinin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik mesleğinin olduğunu söyledi.                Oda Sekreteri Adnan DEMİR, Başkanın söylediklerine aynen katıldığını bu okuldan mezun olan SMMM MitatÇAKAL’IN öğrenciler için iyi bir örnek olduğunu belirtti.

Yüksekokulumuz mezunlarından SMMM MitatÇAKAL; yüksekokulda öğrenci iken kendisine hedef olarak bu mesleği belirlediğini bunun için dikey geçiş sınavını kazanarak lisans eğitimini tamamladığını, ardından stajını tamamlayıp, sınavları geçerek mesleğe adım attığını söyledi. Öğrencilerin kariyer planlarını yapmaları gerektiğini ve belirledikleri hedefler için planlı bir çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti.

Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Ergin ÖZTÜRK günümüzde küçük bir köy olan küresel dünyada ticaret hacminin hızla arttığını ve bunun sonucu olarak gelecekte de muhasebecilere duyulan ihtiyacın giderek artacağını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Haber-foto : Nurhan GÜZEL       

img_0814.jpgimg_0823.jpgimg_0857.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber