MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

       SİZDE BAŞARABİLİRSİNİZ

       SİZDE BAŞARABİLİRSİNİZ

Yeter ki bu konuda kendinize inanın.Başarılı olmayı hak ettiğinize inanın.Bilmelisiniz ki  kim olursa olsun  insanlar kendilerine değer verildiğini anlayınca mutlu olurlar ve size inanırlar.

                            Bu konuda hareket ederken “ya başaramasam”diye bir kaygı gütmeyin.Çünkü sonunda  başarılı olursanız  zaten işlem tamamdır.Başarısız olursanız tecrübe sahibi olursunuz ki çok önemlidir.

                           Belki bunu düşünmediniz. Yani güçlü ve zayıf gördüğünüz özelliklerinizin bir listesini yapmayı… Oysa geç kalmadan hemen başlayın listeye… En güçlü hissettiğiniz özelliğinizden, en zayıf özelliğinize doğru sıralayın.İkinci adımda da zayıf gördüğünüz veya hissettiğiniz yönlerinizi güçlendirmeye odaklanın…Başarmak için  bir başka adımda  kendinizin kişisel hedeflerinin  ne olduğunu  zihninizde netleştirmenizdir.Bu hedeflere ulaşabilmek için hangi yollardan geçebileceğinizi de  listelemeniz gerekecek.Hani bildik yöntem,A planı olmazsa   B planı vb…

                          Bu değerlendirilmelerde elbette ki duygularımızı değil  mantığınızı öne almanız gerekecek…Bu  hedeflerinizin arasında  hangisi ne kadar sürede ulaşılması gereken hedeftir…En yalın hedefi en uzak hedef önceden zihninizde canlanacak…Sonra en yakın hedeflerden başlayacaksınız…Hedeflerinize ulaşamadığınız zaman  moral  bozmak yok.Bilemediğiniz sorunun test kağıdından hangi şık  oduğuna  bakmak da bir yöntemdir.Ama kolay ve size faydası olmayan bir yöntemdir.Ne yapacaksınız?bilemediğiniz sorunun hangi konuya ait olduğunu tespit edip o konuyu öğreneceksiniz .Konuyu öğrendiğinizde  o  konuyla ilgili  hangi soru gelirse  gelsin sizin için işlem tamamdır aslında…

                        Öğrenciler testleri  bu şekilde kontrol ederek tekrar  test yapmaya devam ettiklerin de en sonunda sıfır hata yaptıklarını görecek ve testte ki bütün soruları çözebilecek seviyeye gelebileceklerdir. Bu konu elbette ki kararlılık ve sabrı gerektirmektedir.

                          Birde gerek duyduğunuz her zaman başkalarına danışmayı atlamayın. “ayıp olur” filan diye düşünmeyin.Unutmayın “danışan dağları aşmış, danışmayan düz ovada şaşmış” bizim atasözümüzdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi