Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siz gelin eğitiminizle övünün. Yerse tabi…

Siz gelin eğitiminizle övünün. Yerse tabi…

Bu İlçede hiç mi güzel işler olmuyor. Vallahi güzel işleri yazmak her zaman hoşuma gider. Gelin görün ki karşımıza ya 657 çıkıyor ya da siyasetin Demokles kılıcı!?. Yani güzel işleri haber yapabilmek için bu engelleri de aşmamız gerekiyor.

Hadi güzel hizmetlerin birinden başlayalım.

Hani kaç gündür bu belediye hiç mi güzel iş yapmıyor diye soranlar var ya!. Hah o noktada takdire şayan bir iş söyleyeyim. Bankamatikler vardı hatırlarsanız. Geçtiğimiz yıllarda haber konusu yapmıştık. Atatürk İlköğretim Okulu önünde ki araç trafiği yoğunluğu yetmezmiş gibi bir de bankamatikler sorun demiştik  demiştik te kimse “TINNN” lamamıştı.

Hah o bankamatikler bu yıl yaz tatilinde oradan alınarak Abdullahpaşa Camii Meydanına alındı. Bir ki bankamatik kaldı darısı o bankamatiklere. Neden alınmadığını sormadım, sormayacağım. Çünkü altından kesin işgaliye kira anlaşmazlığı çıkabilir endişelerim var. O konuda duyarlılık gösterip bankamatikleri o meydana alan Başkana teşekkürler. Darısı diğer kalan iki bankamatiklere. Bu bankamatiklerin bir eksiği yağmur yağdığı vakit yaşlı ve çocuklarla bayanlar ne hale gelecek düşünülmemiş.  Bankaların birleşip bu sorunu da çözmeleri gerekiyor. Tabi o yağmur için yapılan tentelerin parası da bankamatikler mahareti ile müşteriden çıkartılmadan. Bunlara halk ne diyor. O meşhur lafla tabiii. Kısacası en kısa sürede o alana bir de yağmurdan korunabilecek şekilde küçükte olsa bir yer yapılırsa yapılan hizmet takdire şayan olacaktır.

Bizden söylemesi…

Yine bizim Acar Eğitim camiamızı da son 4-5 yıldan bu yana gündeme her yıl gelip gelip sonra bırakılan okul tadilatlarımız var. Hem de meşhuuuur tadilatlar. Hah işte o okul tadilatlarımızda başlatılıyor. Müjdeyi vereyim mi?. Okullar açıldıktan sonra. Koskoca yaz ayları yattı yattı, tatile gitti Milli Eğitim Bakanı, Dershaneleri kapatmaya hazırlanırken okulların açılmasına yakın gelip işin başına oturdular. Oturur oturmaz ihaleler yapılmaya başladı ve okullar açıldıktan sonra çok değil canııım!.? ilk yarı bitene kadar en kısa tadilatlar yapılacak.

Yani eğitimde ki rahatlık o kadar çok ki bu çocuklar çok başarılı ve Çarşamba ve dolayısı ile Samsun eğitimde Ülke birincisi ya!: Hah o başarıyı birazcık başkalarına verelim diyerek öğrencileri EVLİYA ÇELEBİ YAPACAKLAR.  Çocuklara başka okullara sığınmacı gönderiyorlar. Koca Yaz ayında ne yaptınız diye sormuyorum.  MEB Yazın ortasında yüzme işinde iken gelip ihale mi yapacaktı.

Kimse yalan konuşmasın. Mesela bir Okulumuzun tadilatı için 2-3 yıldır inceleme ve etütleri yapıldı. İhale aşaması çoktan geçti. İşin aslı öğrencileri korumak, sağlam okullarda sağlam eğitim vermek yada diğer deyimle “Bağdan Üzüm yemek değil Bağcıyı Yani Öğrenciyi hırpalamaktır”. Diğer adı özel Okulların açılması için alt yapı tırtıklamalarıdır sanırım. Değilse bu tadilatların okulların açılması ile birlikte yapılmasını kim nasıl açıklayabilir. Kışın ortasında ne tadilatı yapılacak, ne kadar sağlam olacak.

Şimdi siz gelin eğitiminizle övünün.  Yerse tabi…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi