Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyasette göreceksiniz KILIÇ’lar yarışacak Dün sizlere MHP nin kongresi

Siyasette göreceksiniz KILIÇ’lar yarışacak Dün sizlere MHP nin kongresi

 

Dün sizlere MHP nin kongresinden bahsetmiştim. Bundan sonra ne yapabileceklerini, Devlet Bahçeli’nin partililerle olan arasının kısa sürede nasıl düzeltebileceğini belirtmiştik acizane. Kırılan kırılabilir ama kısa sürede bu gelişmeler yaşanmadığı sürece sıkıntı büyüyecektir. Geriye kaldı Samsun ayağı ve Çarşamba’da yaşanacaklar.

Samsun’ da İl Başkanlığına seçilen Şaban Kılıç ile MHP kısa sürede toparlanmaya başladığı görülüyor dersek yanılmamış oluruz. Çünkü Kılıç öylesine bir hatip ki inanın ona oy vermek, onun siyasetine kanmamak isteyen bile onu dinledikten sonra onunla her seçime seve seve canı gönülden katılacağı görülmektedir. Kısacası İl Başkanı Şaban Kılıç ile Samsun’ da MHP İNANIN BU DEFA ŞAHA KALKACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR. Çünkü eski MHP siyasetçileri belli kavramlar, çevreler ve çerçeveler içinde yürüdükçe MHP’nin koridorunu çok daraltmış ve partilileri tamamen küstürmüştü.

Son kongre de de bunu eski siyasetçiler destekledikleri adayların kaybetmeleri ile aktif siyasetin dışında kalarak gösterdiler. Samsun büyük bir ivmeyi Kılıç’la başlattı ve Samsun’ da göreceksiniz iki değil 3 Kılıç konuşulacak. Bunlardan birisi Bakan Suat Kılıç, bir diğeri Akif Çağatay Kılıç ve son olarak MHP İl Başkanı Şaban Kılıç. Kim daha güçlü olacak derseniz AK Partili vekiller bir adım önde görünüyor ama geçecek süre içinde neler değişmez ki?

Gelelim Çarşamba’ya. Aslına bakarsanız Çarşamba’ da Belediye Başkanlığı heyecanını yavaş yavaş yaşatmaya çalışan kesimler mevcut. Yıllardır kendisini büyük Ülkücü- Milliyetçi gösterip ancak hiçbir aktivitenin içinde olmayan, görünmeyen ve halkın büyük kesiminin henüz tanıma bile tanımadığı isimleri birileri her nedense ön plana çıkartmanın heyecanı ve telaşı içine girmişler. Olsun diyor diğerleri erken yada diğer deyimle “Hızlı gide” misali diyorlar. Gerisini demiyorlar. Ama çoğu isim kendini şimdiden ortaya adını atarak yıpranmak istemiyor ve o nedenledir ki aday olacağını da dile getirmiyor dillendirmiyorlar. Doğrusu da bu olsa gerek.

Ama hep derim. Sıkıntılı ve zor günlerde birileri ortaya çıkmıyor ve sözde çalışmalara katılmıyor, halktan kopuk yaşıyor ve kıyıdan köşeden kaçamak oynuyorsa siyasetin hızlandığında da kusura bakmasın ama ön plana çıkmayı versin. Yada İlçe ve İl yöneticileri uyanık olsun bu isimleri ön plana çıkartmasınlar.

Kaldı ki Çarşamba İlçe yönetimi İl Başkanı Şaban Kılıç’ tan kendi adaylarını kendilerinin belirleme sözünü almış bir kadrodur. Bu kadro inanın yaklaşık 1 yıldan bu yana sürekli isimleri kaydediyor ve sıkı takip altına alarak izliyorlar. Bu isimler arasında en fazla halk desteği alan, en fazla oy toplayacak olan, en fazla partisine sahip çıkan isimleri ortaya çıkartmayı ve bunlar arasından seçim yapmayı planlıyor.

Birileri ise Genel Merkezi ipotek altına alarak dar köşeye sıkıştırıp kendi adını onaylattırmaya uğraşıyor. Sonuç olarak görünen o ki bol adaylı MHP de en sıkı ve en popüler isim aday olacak. Bazı adayların Zengin olması veya siyaseten güçlü görünüyor olması artık hiç mi hiç önemli değil. Çünkü bu seçim tüm partililerin ya yok olması ya da yeniden hayata dönme seçimi olacaktır. Bizden söylemesi.

Adayları kim olursa olsun mutlaka halkı sevecek, halkın seveceği, oy vereceği ve hedefi tam 12 den vuracak isim bulunmalıdır ki bulunacağı dillendiriliyor. Genel Merkezi abluka alanların  oradan dönerek koşar adım Çarşamba İlçe teşkilatının kapısını ve yönetim kurulunu ablukaya alarak onlarla birlikte can siperane koşturarak adaylığa uzanmasını istemesi gerekiyor unutmamalıdır.

Son not: Başbakan bu gün Muhalefete kızarak madem siz istemiyor başka başka konuşuyorsunuz seçimler 2014 te ki tarihinde yani normal vaktinde yapılacak Hodri Meydan diyerek olayı farklı yöne çekti. Hayaller birazcık daha uzadı.

Mutlu ve (sağ)-lıkla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi