Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Siyasette değişim

Siyasette değişim

Sevgili hemşerilerim sizinle haftada bir de olsa muhabbet etme olanağımız oluyor. Siyasetin alevlendiği şu günlerde bir hafta Çarşamba’yı gezdim. Halkımızın görüşlerini aldım. Herkesin kanaati şu, Sayın Başbakanımızın bu vekillerini değiştirmesi lazım diyorlar.

Çünkü Samsun’a çok yabancı diyorlar. Hep şunu sordum sizce Sayın Başbakanımız ve seçim teşkilatı ne yapar dedim. Halkımız şöyle cevaplar verdi. Başbakanımız ve bir de grup başkanvekili Suat Kılıç kalır dediler. Suat Kılıç’ın da kalması grup başkanvekili olduğu için diğerlerinin değişmesi lazım çünkü neden derseniz. Geçen dönem hiçbir icraatlarını görmedik.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasa kendileri bu halktan hiçbir oy alamazlar. Samsun’da temel sorunlar var ve bu sorunlar günden güne büyüyor. Bakın bir Samsun’un acilen tarım sistemi lazım. Bir soğuk hava depoları yapılması iki acil salça fabrikasının kurulması köylümüzün ürünlerini yetiştirirken şunu söylemeli ya satamasam bu ürünlerin güvence altına alarak on iki ay tüketilmesi ve pazarlanması lazım onun için bu vekillerimizin dinlenmeye alınıp yeni çalışkan bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek insanların iş başına gelmesi gerek.

Bende sohbetlerimde görüştüğüm hemşerilerime şunları söyledim. Biraz haksızlık etmiyor musunuz, onlarda bana şunu söyledi. Sen gezen halkın içinde olan birisisin bizden daha Belediye Başkanımızı da vekillerimizi de tanıyorsun. Siz bana söyler misiniz, ne zaman vekillerimizi halkın içinde gördünüz. Sadece seçimden seçime. Belki o zamanda halkın oyuna ihtiyaçlar var.  Onun için gelirler oyları alırlar giderler. Bir daha mı bayramdan bayrama. Biz halk olarak şunu söylüyoruz. Artık Çarşamba’nın çocuğu diyoruz. Artık Çarşamba’ya yakın olan insanlar diyoruz.

Bir de şunu her gittiğim yerde çok söylüyorlar. Sayın Başbakanımız kadar eğer vekillerde onda bir çalışsalar inanın Türkiye’yi beş yıl sonra kimse tutamaz. Ben de aynen katılıyorum. Çünkü Sayın Başbakanımız Allah uzun ömür versin gecesini gündüzüne katıyor, çok çalışıyor. Zaten ona layık olmayan vekillerde bu dönem gideceklerdir. Çünkü bu ülkeye çok konuşan değil çok icraat yapan lazım. Seçimden sonraki dönem Türkiye için çok önemli yeni bir anayasa kalkınmaya daha çok hız veren bir Türkiye bende bunları Sayın Başbakanımızda fazlasıyla görüyorum son yüzyılın lideri bunu ben söylemiyorum halkımız ve dünya söylüyor.

Kendi gezilerimde yaptığım anketlerde ne sıralamayı sordum ne çıkması lazım sizi ne tatmin eder dedim. Onlar sıralamayı bilemeyiz ama şunu diyebiliriz. Sayın Başbakanımız Suat Kılıç, Fuat Köktaş, Kamuran Özden, Aslan Karanfil, Özlem Maraş, Eyüp Kahveci, Mustafa Çakır ve Muharrem Gündoğdu isimleri üzerinde durdular.

***

Haydi, hayırlısı diyerek bu konuya son vererek diğer bir konu olan sanayi de çıkan temizlikle ilgili haberlere değinmek istiyorum Sayın Belediye Başkanımızı bütün halkımız tanıyor. Ne kadar çalışkan biri olduğunu bilmeyen yok. Oda Çarşamba için elinden geleni ve gelmeyeni yapıyor. Çok gayretli bir insan yaptıkları da yapacaklarının teminatıdır. Evet, sanayide bazı aksamalar var ama bunlarında çalışması yapılıyor. Sanayimize yeni bir yönetim kurulu seçildi. Adem Alan başkanlığında bu kardeşimizde daha gelir gelmez kendi işi gibi dört elle eksiklere sarılıp ve yerinde inceleyerek yapmaya başladı.

Ben onu yakından tanıyan biri olarak işinden ve özel hayatından fedakârlıklar yaparak konulara vakıf bir insan. Çünkü yapmadığı ve geciktiği zaman evde uyku uyuyamaz yapı itibarıyla kişiliği buna müsaade etmez. İş olarakta sayın belediye başkanımız Hüseyin Dündar’ı ziyaret etmiştir. Sayın Başkanımız da hemen Sanayi de ne yapılması gerekiyorsa hemen yerinde inceleyerek yaptırmaya başlamıştır. Bilirsiniz ki yaz daha yeni geliyor bu işler az zaman alıyor. Ama ben bütün kalbimle inanıyorum ki bu çalışmalar en kısa sürede tamamlanacaktır.

“Bizler Çarşamba’nın insanlarıyız hep beraber bu işlerin üzerinden geliriz yeter ki ikilik olmasın” diyor. Hepinize sevgi saygılarla haftaya buluşmak üzere Allah’a emanet olun diyor esenlikler diliyorum. Sanayi bizim, Çarşamba bizim, Türkiye bizim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Akkuş Arşivi