“Siyasette 5 dakika, 24 saattir”

“Siyasette 5 dakika, 24 saattir”
İyi Parti Çarşamba İlçe Sekreteri ve 27. Dönem Samsun Milletvekili Adayı Furkan Eren Özdemir ile Çarşamba siyasetine dair bir röportaj gerçekleştirdik

Sözlerine yerel basına teşekkür ederek başlayan Furkan Eren Özdemir: “Basınımızın güzide bir temsilcisi olarak bizlere uygulanan ambargoyu deldiğiniz için ayrıca takdir edilmelisiniz. Bu noktada tarafsız ve cesur bir gazetecilik anlayışı sergilemenizden ötürü teşekkür ederim.”diyerek seçim süreciyle ilgili açıklamalarla devam etti: “İyi Parti Çarşamba’da  yerel siyasete 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından hazırlanmaya başladı. Bugün geldiğimiz noktada seçime teşkilatımızın bütün dinamikleriyle birlikte hazır durumdayız. Şuanda son aşamaya geldiğimiz mahalle ve sandık bünyesindeki teşkilatlanma çalışmalarımızla birlikte seçim çalışmalarında projelendireceğimiz ilçe sorunlarını içeren geniş bir veri dosyası oluşturmaya devam ediyoruz. Propaganda süreci başladığında sahada vatandaşın ne istediğini bilen bir İyi Parti olacak. Şuanda meclis üyeliği adaylığı için 7 adet resmi başvuru aldık. 21 kişiyle ön görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Belediye başkan adaylığı noktasında da parti yönetiminin iç görüşmeleri devam etmektedir. Aday adayı olarak isim açıklamayacağız. Biz vatandaşın karşısına bizzat adayımızı çıkaracağız. Aday adaylığı süreçlerinde özellikle yerel seçim adaylıklarında isimler yıpranmaktadır. Biz arkadaşlarımızın yıpranmaması adına böyle bir karar aldık. Vatandaşa dokunan, fark yaratacak, liderlik özelliği olan, bilimsel çözümleme kabiliyetine ve kolektif bir bakış açısına sahip bir isimle sahada olacağız.” Dedi.

ÇARŞAMBA’DA İŞBİRLİĞİ CHP’NİN TAVRINA BAĞLI

Sözlerine gerçekleştirilen işbirliğine dair değerlendirmelerle devam eden Özdemir: “Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi bizi destekleme kararı aldı. İlçeler bazında da görüşmeler devam etmektedir. Ancak Çarşamba için işbirliğinin gerçekleşip gerçekleşmemesi CHP’nin tavrına bağlıdır. Özellikle son 3 döneme baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin genel seçimlere göre yerel seçimlerde partisinden ziyade adaylara oy verdiği istatistiklerde net bir şekilde görülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavan oyu 24 Haziran seçimlerindeki oy oranıdır. Burada seçmen psikolojisini ele almak lazımdır. Çarşamba ilçesi toplumsal yapısı itibariyle muhafazakar bir kimliğe sahiptir. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi’ne aidiyet oranı pek fazla değişkenlik göstermemektedir. Bu ifademi CHP’li arkadaşlarımız yanlış anlamasın. Mesela Atakum ilçemizde bu durum daha farklı. Oradaki toplumun büyük bir kesimi CHP’ye karşı daha olumlu bir tavır takınmaktadır. Ben sağ-sol kavramlarını doğru bulmuyorum. Ancak vatandaşlarımızın daha iyi anlayabilmesi için bu seferlik bu ibareyi kullanacağım. 24 Haziran seçim sonuçlarına baktığımızda Çarşamba seçmeninin %89’u kendisini sağ görüşte veya muhafazakar-milliyetçi hissetmektedir. Burada pastanın %89’luk bölümü sağ diye tabir edeceğimiz bir kesimi temsil etmektedir. Yani İyi Parti, AK Parti, MHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi seçmenleri aralarında oy geçişkenliği yaşayabilecek bir profildedir. Yaptığımız anketlerde ve çeşitli araştırmalarda %89’luk seçmen kesiminden CHP’ye geçişkenlik oranı oldukça düşük durumdadır. Bu durumda CHP’nin bu seçimlerdeki iddiasını zayıflatmaktadır. Biz İyi Parti olarak adayımızla sahada olacağız. Elbette Cumhuriyet Halk Partisi ile işbirliği konusunu görüşeceğiz. Adayımızı desteklemeyi uygun buldukları takdirde seçimde işbirliği yapabiliriz. Ancak bizim adayımızı desteklemeyi uygun bulmazlar ise onlarla da yarışacağız. Bugün Türkiye siyasetinde olduğu gibi Çarşamba siyasetinde de en fazla seçmen çeşitliliğine hitap eden parti İyi Parti’dir. Biz AK Parti’li, MHP’li, CHP’li, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili kardeşlerimizin tümüne hitap ediyoruz. Muhtemelen Çarşamba’da Cumhur İttifakını AK Parti temsil edecektir. Özellikle MHP’li seçmenlerimizin bu duruma itiraz edeceğini, bununla beraber AK Parti belediyeciliğinden rahatsız olmaya başlayan AK Partili seçmenlerimizin tercihi İyi Parti olacaktır.”

ÜRETİM POTANSİYELİNE KATKI SUNACAĞIZ

İyi Parti’nin belediyecilik anlayışına da değinen Furkan Eren Özdemir: “Hemşehricilik bilincini güçlendireceğiz. Bunu sağlayabilmemiz içinde Çarşamba’nın yerli sermayesini ilçede tutabilmemiz gerekmektedir. Bunu üreten belediyecilik anlayışıyla sağlayabiliriz. Özellikle genç göç vermekteyiz. Bu durum ilçemizin işgücünü azaltmaktadır. Sulu tarımı güçlendirecek, Yeşilırmak nehrini bir enerji kaynağı olarak değerlendireceğiz. Sanayi bölgemizde yeterli alan kalmadığı için kira fiyatları artış gösterdi. Bundan dolayı sanayi esnaflarımız mağdur durumda. Belediye bünyesinde yeni bir sanayi tesisi kuracağız. Buradaki kira fiyatları makul ve sabit olacaktır. Hem esnafımızın mağduriyeti giderilecek, hem de buradaki kira gelirleriyle belediyemize yeni bir gelir kaynağı yaratmış olacağız. Elbette altyapı sorununu çözeceğiz. 5 dönem önce yapılan ilçe altyapısı bugün ihtiyacı karşılayamamaktadır. Biraz yağış aldığında caddeler yürünmez hale gelmektedir. Birçok esnafımız işyerlerinin su basması sebebiyle binlerce lira zarara uğramıştır. Fırsat buldukça köprü yapmak yerine altyapı sorunu pekala çözülebilirdi. Yerin altını onarmadan üstüne yatırım yapmak mantıksızdır. Bu vebal belediye başkanlığı koltuğunda oturan kişinindir. Her yıl tarım kongresi gerçekleştirerek çiftçilerimizin profesyonel tarım yapmasını sağlayacağız. Yeşilırmak vasıtasıyla üretilen elektrik enerjisini profesyonel tarım yapan çiftçilerimize maliyeti fiyatına sunarak üretim potansiyeline katkı sunacağız. 2019 yılına gelinen bir zamanda Çarşamba Belediyesi’nin yaptığı yolları propaganda malzemesi olarak kullanması son derece üzücüdür. Biz üretkenliği ve fark yaratan potansiyelleriyle gündem olan bir ilçe inşa etmek istiyoruz. İlçemize döviz kazandıracak tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik edeceğiz. Elimizde Yeşilırmak gibi bir nimet var. Burada kültür balıkçılığı için çiftlikler kurarak yine bu çiftlikler sayesinde ihracata katkı sunacağız. Biz dar bir düşünce yapısıyla, partizanlıktan uzak bir anlayışla, üretim odaklı ve gerçekçi projelerle çalışacağız. Başkaları gibi milletle kavga etmeyeceğiz. Millet hatamızda olsa iyiliğimizle bizi anmalıdır. Belediye başkanımız günü gelip görev süresi dolduğunda en azından sokakta halkın arasında gezebilecek bir görev karnesine sahip olacaktır.”

SİYASETTE 5 DAKİKA 24 SAATTİR

Üniversite tahsilini Yerel Yönetimler üzerine yapması sebebiyle adaylık noktasında tercih edilebilecek bir isim olacağına dikkat çektiğimizde ise “Siyasette 5 dakika, 24 saattir.” Şeklinde kısa ve manidar bir cevap veren Özdemir: ”Basın mensuplarından ricamdır. En azından yerel medyamız tarafsızlık noktasında biraz daha adaletli olsun. Bu sitemim yerel basınımızın tümünü kapsamıyor.  Biz yerel basınımıza karşı şeffaf olup, iyi ilişkiler içerisinde olmak arzusundayız. Buradan şahsınıza ve gazetenize teşekkür ederim.” Şeklinde sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber