Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyasetin yeni modası: Sakallı, yaşlı teyzeler ve çocuk

Siyasetin yeni modası: Sakallı, yaşlı teyzeler ve çocuk

 

Kurdele kesimi denildi mi eskiden akıllara tuvalet açılışları bile gelirdi. Bu dönemde şükür tuvaletler açılmıyor ama moda biraz değişti.

Başbakan Erdoğan yaşlı teyzelerin elini öpüp, dünya lideri siyasetçilerin çocukları kucaklamasını gören bizim acar siyasetçilerde bu modaya uydu.

Bizimkiler ya çocuk alıyor kucağına, ya lokanta açılışı veya bilmem ne şarküteri açılışında kurdele kesiyorlar. Son çıkış yolu yaşlı teyze ve amcalarla boy boy resim çektirmek modası başladı.

Nasıl olsa Köylü Mehmet amcalar, beyazlayan saçı sakalı ile ve Fatma teyzelerle yılların verdiği çile ve sıkıntının izleri ile bir Milletvekili yanına geldi mi var ya!.

Hele hele bir de Başbakan Erdoğan gibi VELİ NİMETİNİZ VARSA. Hiç kaçmaz.

Bunlar Mesut Yılmaz gibi mi ki yaşlı teyze geldiğinde ağzında piposu, ayağa kalkmadan  konuşmuyorlar ya!...

Bunlar değişti. Hele şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlık seçim yarışına da girdiler ki deme gitsin. Kim daha çok çocuk, sakallı kucaklarsa, yan yana resim çektirirse, birkaç güzel kelam dedim mi var ya!. Valla seçilirler. Milletin yanına gitmeyi unutmuşlar çok mu?

Hele Bakan Olduklarında MİLLET SEL FELAKETİ İLE BOĞUŞURKEN ONLAR Samsun’da kurdele kesmeye devam ederken oy akıllarına gelmedi ama sonra sakallı dedeleri kucaklamaya başladılar. Hele bir daha Milletin vekili olamayacaklar ya!. Şimdi geleceklerini garantiye almaya uğraşıyorlar diyeceğim bunların ki boğuşma. Ama hep partiyi yıpratıyorlar. Ne için. Kendi çıkarları için. Yazıklar olsun bu zihniyete.

Her sakallıyı dede diye sarılırsalar bir gün ne olacağı hiç belli değil. Orasını unutuyorlar.

Ama onların oyununu ACAR birisi bozmaya geliyor. Ne diyor Acar kişi; “Temiz ve teşkilatçı siyaset gerekiyor”. O bunları söyledikçe, Onlar da acar biri ile boğuşmaktansa onu kıyıdan yok etmenin boğuşmasını yaşıyor bu günlerde Samsun. Samsun’u düşünen kim ki!?. 3 dönem Milletin vekili idiler ne yaptılar ki.

Teşkilatını tanımayan, teşkilat içinde ki kırgınlıkları, küskünlükleri bitirmek zorunda olanların bunları körüklemesini mi siz siyasetin değişen yüzü olarak addediyorsunuz? Anlamadım gitti.

Ama görünen o ki zihniyet sadece Başbakanda değişik. Tabana yakın olması gereken, yani halkın oyları ile seçilip, Milletin vekili olanların halka işi yok.

Varsa yoksa koltuk olsun, makam olsun sadece benim olsun. Diğerleri ölsün umurunda mı bu düşüncedekilerin. Ama ha piposu ağzında oturarak yaşlı teyzemle konuşan beyin, ha bizim sakallılarla konuşan, boyacılarla fotoğraf çektiren görüntüler. Hepsi reklam kokuyor, hepsi ikiyüzlü siyaset modeli çiziyor.

Kısacası siyaset aynı ama değişen şu:

Pipolu karşılama bitti, sakallı, çocuk modası başladı

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi