Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyasetin oyunları sona yaklaşıyor

Siyasetin oyunları sona yaklaşıyor

7 Nisan Salı günü 7 Haziran Genel Seçimlerinin ön provası önümüzde ki günlerde ilk raundunu bitirmeye hazırlanıyor. Çarşamba günü tüm siyasi partiler Yüksek Seçim Kuruluna Milletvekili isim listelerini teslim edecek. Dönüş olabilmesini de düşünürsek en geç bir hafta sonrası itirazlar, yasaklılar falan tam liste Nisan ayının ortasında net isimler belli olacak. Piyasa öylesine dedikodu üretiyor ki sormayın gitsin.

Mesela partilerin muhtemel isimlerine bakalım; AK Parti: Akif Çağatay Kılıç, Ahmet Demircan, Kamuran Özden, vs vs.

CHP Resmi olmayan sonuçlara göre listesi açıklandı. CHP’ nin listesi şöyle: Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Neslihan Hancıoğlu, M. Veysel Erdoğan vs, vs…

MHP’de net gibi: Erhan Uslu, Aslan Karanfil, Osman Teber vs, vs…

Şimdi asıl soru şu? 7 Haziran sonunda hangi parti kaç milletvekili adayı çıkartacak!...

Halkın konuşmasa da bire bir sohbetlerinde bu listelere bakında 3+3+3 olmadı, 4+3+2 veya en son ve büyük ihtimal 5+3+1 şeklinde olabilir.

Türkiye’de son aylarda yaşanan ekonomik dar boğaz, sınır komşularımız Suriye’lilerin ülke içinde kendi insanımızdan daha rahat durumda olması ve hala devlet koruması gibi koruma altında olması, insanların gelirlerinde aşırı derecede düşüşler, son yıllarda Milletvekillerinin halka inmemesi, son günlerde yaşanan terör ve ölüm, cinayetler, diğer şikâyetlere sessiz kalmaları gibi neler neler konuşuluyor.

Yetmedi, AK Parti Milletvekili isimlerinin özellikle halkın sevdiği ve istediği değil, belli kesimlerin desteklediği, maddi imkânları olanların Genel Merkezde ki baskıları ile atanan Milletvekili isimleri olacak olması AK Partilileri,

CHP de is durum yıllar sonra ilk kez bu kadar heyecan içinde. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan ilk kez tabanın sesine kulak vererek partililere kendi Milletvekili listesini kendisinin seçmesi için ön seçim yapması partililer yeniden kendi partisine yönelmesine neden oldu.

MHP de ise durum çok ama çok farklı. İşin gerçeği ilçe ve il teşkilatı çalışsa bile halk aslına bakarsanız yeterli görmüyor ama Ülkenin içinde bulunduğu dar boğaz ve yaşanan terör olayları, pkk’nın durumu, HDP’ye sessiz kalınması gibi Milliyetçilik, Vatan sevgisi ve Ülkenin bekası için MHP demek üzere adeta söz birliği yapmış görünüyor.

Bu görüntüler içinde 7 Haziran seçimleri öncesi kala kala sadece isimlerin açıklanması ve akabinde kısacık sürede insanlar tanımadıkları adaylara oy vermesi kaldı. AK Parti’de artık Recep Tayyip Erdoğan ismi eskisi kadar güçlü görünse dahi halk Ahmet Davutoğlu Başbakana inansa dahi Erdoğan kadar büyülenmişçesine bakmıyor. Bu nedenledir ki halk bu seçimde yıllar sonra ilk kez göreceksiniz çok farklı sonuçlar verecek sandıkta.

Evet Türk halkı her zaman sandıkta çok kararsız oluşunu bu seçimde de ön yargı ve algı operasyonları ile değil yaşadıkları, yaşatılanlarına bakarak kendi geleceğini 7 Haziran’ da net cevabı verecek.

Bakalım bu seçimde Samsun’ da hangi aritmetik geçerli olacak, kim tek başına ya da koalisyon hükümetine ortak olmak için çentik atacak. Heyecanla halk listeleri isimleri bekliyor. Ama AK Partide hayaller bu defa çok çekimser ve korku dolu.

Bu net görülüyor ve AK Partinin işi ilk kez çok zor olacak…

Siyasetin oyunları sona yaklaşıyor

Mutlu ve (sağ)-lıcakla klaın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi