Siyasetçiler Oyunu Kullanıyor

Siyasetçiler Oyunu Kullanıyor
31 Mart Mahalli Seçimler için siyasetçiler oyunu kullanmaya başladı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, oyunu Sivas'ta Kullandı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Rauf Orbay İlkokulu'nda sandık görevlileri ve vatandaşlarla selamlaşıp, "1244" numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Güler, karşılaştığı gazetecilere, seçimlerin ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.

Güvenli bir ortamda seçimlerin devam ettiğini belirten Güler, "1950 yılında çok partili hayatla beraber başlayan süreç içerisinde YSK'nin belirli geleneği var. Kendi usulleri dairesi içerisinde iyi bir çalışma yürütüyorlar. Gerek AB komisyonlarına sunulan raporlarda gerekse de Venedik kriterleri kapsamı içerisinde çok güvenli, çok nitelikli bir seçim ortamının hazırlanmış olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Güler, vatandaşlardan sandığa gitmelerini isteyerek, şunları söyledi:

"Demokrasinin en önemli unsurlarından biri de serbest seçimlerde özgür bir ortamda oy kullanmaktır. Şu anda oy verme işlemi devam ediyor. Sivas'ta ve 36 ilimizde saat 16.00'ya kadar, diğer illerimizde de saat 17.00'ye kadar oy verme işlemleri devam edecek. Bütün vatandaşlarımızı demokrasinin en önemli öğesi olan oy verme ve sandık başına gitme, oy tercihinde bulunmalarını mutlaka istirham ediyorum. Oylarını kullansınlar, aziz milletimizin bu konudaki tercihlerinin de başımızın üstünde yeri vardır." diye konuştu.

"Yüzde 80'in üzerinde"

Seçime katılanlar ile ilgili de değerlendirmede bulunan Güler, "Tabi ramazanının da vermiş olduğu bir ağırlık var. Tahmin ediyorum öğleden sonra artacaktır ama buna rağmen bu saate kadar kullanılan oyların 340-350 seçmenin bulunduğu sandıklarda şu ana kadar 80-90 oy kullanıldığını bize ifade ettiler, bu da iyi bir rakam. Tahmin ediyorum öğleden sonra artacaktır. Yüzde 80'in üzerinde katılımın olacağını tahmin ediyorum." diye ifade etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da oyunu kullandı

Eşi Didem Özel, kızı İpek Özel ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'na gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, okul bahçesinde oy kullanmaya gelen vatandaşlar ile sohbet etti.

Özel, oyunu 1174 numaralı sandıkta kullandı, ardından gazetecilere, seçimlerin demokrasi şöleni olduğunu belirtti.

Tüm adaylara başarılar dileyen Özel, seçim sürecinde çok büyük aksilikler, üzücü olaylar olmadan bugüne kadar gelindiğini söyledi.

Özel, seçimin sorunsuz ilerlediğini belirterek, herkesi sakinliğini korumaya, itidalli davranmaya davet etti.

Sandıklar açıldıktan sonra kazanma sevinci sırasında silahlardan uzak durulmasını isteyen Özel;

"Böylesi günlerde olmadık bir sevinç gösterisindeki kullanılan bir kurşun bir hayatın, bir evladımızın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum. Elbette sevinç gösterileri olacaktır. Taşkınlıktan uzak durmayı ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Sevinç gösterileri sırasında başkalarını üzmek, rencide etmek Türkiye'nin birliğine, beraberliğine zarar verir. Biz bugün belki sandıkta 20-30 milyon kişiyiz. Ama yarın Türkiye'de hep beraber 84 milyon kişiyiz. Yarın yüz yüze bakacağız. Siyasiler de böyle yapacak. Vatandaş da böyle yapacak." diye konuştu.

"Oylar korunacak"

Özel, partisinin sandık görevliliklerin neredeyse tamamının görevinin başında olduğunu aktararak, "Oy sandığa atılana kadar vatandaşın namusudur. Atıldıktan sonra hangi partiye atıldıysa o partinin namusudur. O şekilde oylar korunacak." ifadelerini kullandı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri'de oyunu kullandı

Sultan Alparslan İmam Hatip Ortokulu, 1247 No'lu sandıkta oyunu kullanan AK Parti Kayseri Milletvekili Akar, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, hep beraber güzel bir seçim kampanyası gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Diğer partilerle karşılıklı nezaket, saygı ve demokratik teamüllere uygun şekilde bu ana kadar gelindiğini aktaran Akar, sürecin de sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Siyasi partiler olarak görüşlerini, tekliflerini, düşüncelerini ve projelerini halka sunduklarını dile getiren Akar;

"Şu anda onların karar sürecini yaşıyoruz. Onlar kararlarını verecek. Verdikleri karar bizim için tabii ki son derece saygıdeğerdir. Bu karar ülkemize, milletimize yararlı olsun, hayırlı olsun. Bizim amacımız, dileğimiz, temennimiz 85 milyon vatandaşımızın, Kayserili hemşehrilerimizin rahat, huzur içinde, konforlu bir şekilde yaşamaları. Belediyecilikten en üst düzeyde hizmet almaları ve her geçen gün gelişen ülkemizin daha da gelişmesi, vatandaşımızın mutlu olması. Dileğimiz, temennimiz bu. İnşallah vatandaşlarımız kararı da bu yönde verecek. Karar çıktıktan sonra karara herkes saygılı olacak. Esas olan vatandaşımızın kararıdır. Verilecek kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ankara'da oyunu kullandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanacağı Bilkent'teki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'na eşi ile beraber geldi.

Okul bahçesinde partililer tarafından karşılanan Akşener, "4625" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle selamlaştı ve ardından gerekli kontrollerin yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdikten sonra oy pusulası ile zarfını alan Akşener, kabine geçerek oyunu kullandı.

Meral Akşener, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hür ve müstakil olarak, ittifak siyasetine mahkum olmadan, "ucube sistemin" dayattığı sistemin dışına çıkmanın çok yorucu olduğu üstünde durdu.

Akşener, "Bana göre partimin hemen hemen her bireyinin haksızlığa uğradığı, çok iftiralarla karşı karşıya kaldığımız ama bu direnmenin Türkiye açısından göreceksiniz ki siz hepiniz çok gençsiniz, siz gençler açısından neye tekabül ettiğini bir yıl sonra daha iyi anlayacağız hep birlikte." ifadelerini kullandı.

"Türkiye açısından, bizim açımızdan da iyi olacağını düşünüyorum"

Seçim sürecinin zorlu geçtiğini ifade eden Akşener, miting yerine ilçelerde ve il merkezlerinde esnaf gezerek propaganda yaptığını, bedensel bir çalışma olduğu için yorulduğunu söyledi.

Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Akşener, şöyle devam etti:

"Seçim sonuçlarının iyi olacağını düşünüyorum. Türkiye açısından, bizim açımızdan da iyi olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla rekabet siyasetinin, proje üzerinden rekabet etme siyasetinin ve odakta seçmenin olduğu bir siyaset dilinin hakim olması içindi bu çaba. Yani mesela basın emekçilerinin maaşı hiç konuşulmuyor farkındaysanız. Bunların konuşulabildiği, yerel basının durumunun konuşulabileceği seçimler ve bir siyaset dilini inşallah oluşturacağız diye ümit ediyorum."

"Çok ilginç gidecek."

Bir gazetecinin "Ankara'da seçim yarışı nasıl gidecek?" sorusuna Akşener, "Ankara'da ilginç gidecek, çok ilginç gidecek." cevabını verdi.

Akşener, İstanbul'daki seçim yarışına ilişkin yorumunun sorulması üzerine de, "Yorum yapmayayım. Her şey iyi olacak, bizim durumumuz iyi olacak." diye değerlendirdi

"Seçim sonuçlarını nerede takip edeceksiniz?" sorusu üzerine ise Akşener, "Ramazan olduğu için önce evden, sonra bir arkadaşımızın lokantasında iftar yapacağız, sonra da partiye geçeceğiz." diye konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Beşiktaş'ta oyunu kullandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, oyunu Beşiktaş'ta kullandı.

Gayrettepe'deki Şair Nedim Ortaokulu'na eşi Şule Perinçek'le gelen Perinçek, vatandaşlar ve sandık görevlileriyle selamlaşmasının ardından 1153 numaralı sandığın bulunduğu alana girdi.

Burada oy kullandıktan sonra okulun önünde basın mensuplarına konuşan Perinçek, bu seçimin Atlantik sistemindeki son seçim olacağını söyledi.

Perinçek, "Türkiye zincirlerini kıracağı bir döneme giriyor. Türkiye'nin ufkunda üretim devrimi var. Önümüzdeki seçimi üretim devrimi koşullarında, milletin iktidar olacağı, milli hükümetlerin kurulacağı koşullarda yapacağız. O nedenle Türkiye'nin önü açık, ufukları açık. Umutluyuz." ifadelerini kullandı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Üsküdar'da oyunu kullandı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Üsküdar'da bulunan Şeyh Şamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eşi Feride Aksakal ile 3378 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oyumuzu kullandık, ülkemize, İstanbul'umuza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Tabii bu seçimler önemli seçimler, geçmiş dönemlerde yaşadığımız seçimlerden biraz daha farklı özellikler arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Bu seçimlerin 2023 seçimlerinin devamı olduğunu belirten Aksakal, "Özellikle küresel güçlerin ülkemiz üzerindeki hesaplarının mutlak surette bozulması adına bu seçimlerden Cumhur İttifakı partilerinin başarılı çıkması gerektiğini düşünüyorum. Onun için DSP olarak da biz üzerimize düşen görevimizi yerine getirdik." diye konuştu.

Oyunu kullandıktan sonra okuldaki diğer salonlardaki sandık görevlilerine ve personele çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir