ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

SİYASET NE ZAMAN?

SİYASET NE ZAMAN?

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan Fetullahçı   Terör mensupları emellerine ulaşamamıştır. Buna istinaden devlet kademelerindeki FETÖ’cüler bir, bir ayıklanmaya çalışılmaktadır. Bu süreçte bir çok sıkıntılar yaşanmaktadır.

Alo 140 ihbar hatlarına bir çok şikayetler yapılıyordur ama suçlu suçsuzun ayrılması şarttır. Kurunun yanında yaş yanması misali bu fetöcülerin ibadeti ticaret ve hıyanet bölümündeki değil de tamamen ibadet amaçlı olanlar inşallah zarar görmezler.

Hani diyorlar ya "At izi,it izi'ne" karışmış olanlar mevcuttur.Yakın çevremizde bölgemizde tanıdığımız simalar mevcuttur. Onlar sanmıyorum ki bu vatanı bölmek için çalışsınlar, onların amaçları ibade,  yardım, hayır amaçlı olduklarını umut ediyorum.

Benim anlamadığım önemli bir olay devletin tüm birimlerinde ki Fetöcüleri topluyorsunuz da acaba siyasi kanatta hiç mi Fetöcü yok. Siyaset kanadı fetöcü bakımından çok mu temizdir. Şimdi 28 belediyeye kayyum atandı, sadece 28 belediye mi var? 2'si farklı amaçlı Fetö'den alındı  ama sadece bu kadar mı?

Teşkilatlardaki Fetöcü yapılanmalar ne zaman temizlenecek? Sabır deniliyor,ne sabrı kardeşim. Acaba ne hesaplar vardır ki?! Zaman aşımı olmasın. Bu millete kurşun sıkanla 17-24Aralık sonrası ve öncesi deniliyor. Ne alaka ne fark eder hepsinin görevden alınması şarttır.

Nasıl 28 belediye kayyum atanıyorsa diğer belediyelere de atayabilirsiniz, adalet kavramına ters düşen bu davranış halkımızı da tedirgin etmektedir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve teşkilatlara yapılan ihbar ve belgeler ne zaman sonuçlanacaktır?

Bu temizliğin tüm kurumları kapsaması gerekmektedir. 40-50 yıldır devlete çöreklenmiş bu sinsi hareketi engellemek önlemek bu şekilde olmamalıdır. AK Parti ve diğer partiler kendi içindeki FETÖ yapılanmalarını çok acilen temizlemelidirler. Bunlar kabuk değiştirip şekilden şekle girmektedirler,ne demiştik. Hatta Demokrasi nöbetlerinde dahi en ön saflarda FETÖCÜLERİ görmekteydik. Onlarla beraber orada olmak istemediğimiz için Samsun ‘a gidiyoruz demiştik. Nöbette olup ertesi gün tutuklananlara rastladık.

İşte bu yüzden sesleniyorum, siyasete el atınız.  Yoksa bu iş soğuyacak zaman aşımına getirilecek inancındayız. Biz yine söylemiştik 2003-2009 arası teşkilatlar da bulunanlar arasında FETÖCÜ bulunmaz. Çünkü AK Parti teşkilatları yeni kurulmuş olduğundan demiştik daha sonra bunlara katılan yada yandaş olanlar hariç diyorum. FETÖ yapılanmasının siyasi kanadı diğer kurumlara bakıldığında ağır,vahim sonuçlara gideceğine inanıyorum.

Öyle siyasiler çıkacaktır ki hep beraber görürüz inşallah. Ama hak vicdanında bu konu rahatsızlık verdiğini söylemek istiyorum. Bu aşamayı hep birlikte izleyelim ve görelim. Önceki AK Partili bir vekil şöyle diyor, "Delilsiz ihbar yapıyor, sanal alemde şu FETÖCÜ, bu FETÖCÜ deniliyor. Belge sunun" diyor. Peki bizlerde diyoruz ki; sana belge sunulsa ne yapacaksın ki'. Belge sunanlara ne yaptınız ki? Bu ülkede FETÖCÜLERİN temizlenmesi için önce siyasetin temizlenmesi şart değil midir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi
SON YAZILAR