Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyaset kazanına düşenler belli oluyor

Siyaset kazanına düşenler belli oluyor

Siyaset kazanına düşenler belli oluyor

Seçim startı tam gaz verildi. İlk aday adayları sahne almaya başladı. Biliyorsunuz hep dile getirmiştim. AK Parti aday adayları ve adaylık süreci bekleniyor. AK Parti bu sürecini tamamlayana kadar büyük ihtimalle de muhalefet aday belirleme çalışmalarını çoğu il ve ilçeler de bu kez yapmayacak.

Şimdi ne olur?

Terme' de son dönemler de olmadığı kadar aday adayı çıkacak. İlçe Başkanı da telaffuz etti. İlçemizden 11-12 aday adayı olacağını sanıyorum diyerek. Hakeza Çarşamba'da da durum Terme' den aşağı değil.

Çarşamba' da hali hazırda konuşulan 3 aday adayı ismine karşılık son dönemlerde bu sayı mutlaka artacaktır.

Ayvacık İlçesi de aynı konumda. Hele hele AK Parti de en azından bir Belediye Başkan adayının Bayan aday olması gündeme gelince, bazı küçük ilçeler de yarış daha farklı geçecektir.

Asarcık, Alaçam, Yakakent, Ayvacık, 19 Mayıs gibi ilçelerden birisinde Bayan Belediye Başkan adayı görürseniz hiç şaşırmayın.

Bu konuda hangi ilçeden bayan başkan adayı çıkar onu da masaya yatıracağız. Ama şimdilik bu bölgede en rahat belediye başkan adayı Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül...

Akgül ile alakalı bazı duyumlar gelse de çok etkileyebileceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Hele ki Akgül'ü istemezük moduna girenlerin neden bu moda girdikleri bir dillendirilirse sanırım işler o kişiler açısından da daha kötü bir hal alacaktır.

Kaldık şimdi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarına.

Yusuf Ziya Yılmaz Başkan A Takımı davasında beraat etti. Tabi ki bitmedi her şey. Bir ara karar var ki akıllara soru işaretlerini çaktı hemencecik. Açıklanan karara göre; İçişleri Bakanlığından yeniden yargılanması noktasında çıkan karar akıllara soru işaretleri getiriyor. İçişleri bakanı eğer yeniden yargılanması noktasında karar verir ve adaylık süreci öncesinde böyle bir izin çıkarsa Yusuf Ziya Yılmaz adı rafa kaldırılır ve yerine Sasırım en güçlü görünen Bakan Suat Kılıç yerine eski İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil adı empoze edilecektir.

Ama onun da  tutturacağını çok sanmam. Çok sevilmesine  rağmen isim tutsa bile siyasi yelpaze de çok destek bulamayacak gibi görünüyor.

Muhalefete gelince. AK Partinin en güçlü rakibi CHP de işler suskunluk içinde yürüyor. MHP de ise işler tam bir arap saçı olmuş durumda. MHP kendi içinde kaynayan kazanın altını söndürebilirse sanırım işler durulur ve AK Parti ile yarışa girebilir. Aksi takdirde işler çok enteresan hal alacaktır. Yusuf Ziya Yılmaz olmadığı vakit Samsun' da AK Parti kazanabilir mi?.

İşte bu noktayı AK Parti Genel Merkezi de çok düşünüyor.

Bu sorunu çözerseler sanırım yıllar sonra ilk kez Yusuf Ziya Yılmaz'sız bir AK Parti ilk defa muhalefetin ağzını sulandıracak ve göreceksiniz kıyasıya yarış başlayacaktır.

Velhasıl siyaset arenasında aday adaylık kazanına düşenler bir bir görülmeye başladı. Göreceksiniz bunlar kendi içinde kıyasıya yarışırken sıkıntılar da artacaktır. Bunu Genel Merkezler nasıl çözecek maharetli isimler kimler olacak hep birlikte göreceğiz.

Basın da bunu bekliyor halkta. Bekle gör politikasını o nedenle çok severim. Kim ne derse desin.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi