Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyaset kazanı kaynıyor vekillik, il ve ilçe başkanlıkları gündemde...

Siyaset kazanı kaynıyor vekillik, il ve ilçe başkanlıkları gündemde...

Yazacak o kadar konu var ki. Hangisini yazsak diye düşünüyorum ama sanırım biz uzaklaştığımız siyasete biraz dönelim dedik. Son günlerde siyasette enteresan gelişmeler oluyor.  Ama kimseye duyurmak, çaktırmak istemiyorlar sanırım.

Mesela önce AK Partide İlçe başkanlık kongreleri, sonrasında İl başkanlığı için kongre ve elbette ki kedinin ciğer beklemesi gibi Milletvekilliği isteyenler var. Muhalefette değişim olacağını hiç sanmayın. Onlar zaten bir hoş. Her girdikleri seçimlerden dağılmış vaziyette çıkmalarına karşın hala kendilerini haklı, iktidarı haksız göstermenin bahaneleri ile boğuşuyorlar.

Kendilerini yenileme, değişim lügatların da yok. Bende hep diyorum bu kafayla 2013 değil 2123 yılına kadar bu muhalefetten bir halt olmaz. Bu kafa bu muhalefette oldukça da AK Partinin işi ayna.Onlar çalacak muhalefet oynamaya devam edecek. Kimse kızmasın zaten oynuyorsunuz fark etmediniz mi? Oyunda ki şarkılarınız değiştirseniz de figüranlarınız hep aynı beyler.

Neyse AK Parti İlçe kongresinde pek fazla değişim olacağını sanmıyorum. Bu konuyu irdelemeyeceğim. Çünkü yıllar sonra ilk kez AK Parti Çarşamba' da bu kadar tansiyonu düşük bir ilçe kongresi yaşayacak diyebilirim. Son dakika hareketi olmazsa elbette ki..

Samsun İl kongresine gelince işler çok karışık. Bu defa mevcut Başkan Fuat Köktaş Milletvekilliği için yanıp tutuşuyor. Aslında herkesten oy alıyor ama her ne hikmettir Genel Merkezden oy ve vizeyi yıllardır alamıyor. Fatih Öztürk bile vize alıp bir dönem vekil olurken onun alamaması çok manidar.

Fatih Öztürk demişken; O da kendince hazırlıklar yapıyor. Geçmiş dönemde arkasında METRO'nun olduğunu sağır sultan biliyordu ve soyadının da yardımı ve harbiden METRO'nun da desteği ile Milletvekili oldu. Ama her nedendir kimse ile yıldızı parlamadı Fatih Öztrürk'ün. Çünkü o hep büyük işadamları, büyük siyasetçiler ve büyük işlerin peşinde koştu. Onu oraya gönderenleri bile yolda bıraktı diyebilirim.

Sonrasında Milletvekili sıralamasına alınmadı ve gitti yine eski desteği METRO Holding Gıda A.Ş Yönetim Kurulu başkanı oldu. Ne yazık ki o da geçtiğimiz aylarda son buldu ve METRO ile ilişiği kesildi ve şimdi ortada tek başına...

Öztürk şimdi kendi kendine ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek başarı, çalışma, birlik ve beraberlik mesajları vererek teşkilatlardan destek alma hevesinde. Sanıyor ki her şey teşkilatların desteği ile olacak. 5 yıl vekilliğinde elle tutulur hangi vatandaşa hangi hizmeti, yardımı yaptı ki şimdi yeniden listeye alınsın. rüyadan uyanması lazım.

Kaldı ki şimdi işi zor değil imkansız.Mesela Milletvekilliği sıralamasında Fuat Köktaş var. METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk gibi  bir isim var. Bu isimlerden Galip Öztürk aday olduğu takdirde nasıl Milletvekili olacak merak ediliyor.

METRO ile de yolları tamamen ve kesin olarak ayrıldığı iddiaları gündemde iken bu yola çıkışa hiç kimse bir anlam ve mana veremiyor. Bu ne iş? Merak ediliyor. Kimse bu defa Öztürk soyadını karıştırmayacaktır bunu iyi bilmesi gerekmez mi?

Her neyse sayfa doldu. Ama İl Başkanlığına da değinmeden edemeyeceğim. İl Başkanlığına Köktaş'ın veliaht olarak hemen herkesimin sıcak baktığı isim olan Ercan Albayrak adı gün geçtikçe ağırlığını koymaya devam ediyor. Albayrak'ın kendi işinde ki kurumsal yapı imajını AK Parti teşkilatçılığında da uyguladığı takdirde kimsenin Samsun genelinde AK Parti ile boy ölçüşemeyeceği dile getirilirken tek sorun kendisinin nasıl bir karar vereceğidir.

Ama Köktaş bile veliaht olarak Albayrak' tan iyisini bulamayacağını, yıllardır ikinci adam olarak Samsun' da teşkilatlarda Köktaş'la görev aldığını bilmeyen yok. Köktaş'ın hata yapma lüksü de yok. Çünkü o ne kadar Milletvekilliğini istiyorsa, İl Başkanlığına da kesin ve garantör biri ile devam etmeyi aklından çıkartmıyor. Hal böyle olunca da Köktaş vekil aday adaylığına yürürken arkasında güçlü, kadrosu güvenilir bir Ercan Albayrak'ı tercih etmesinden başka çıkış yolu yok.

emek oluyor ki önümüzde ki seçimlerde hangi partiler meclise girer soru ve merakından çok bence il başkanı kim, Milletvekili adayları kimler olacak sorusuna çevrilmiş durumda. Muhalefet mi? Mart ayına kadar kediler yine dama çıkar ama; muhalefetin yuvasından çıkacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Kafalar aynı oldukça iktidar yağlı ekmeği yemeye devam edecektir.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi