Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyaset değişiyor AK Parti ile MHP bu arena da 2 si yalnız kalırsa şaşma

Siyaset değişiyor AK Parti ile MHP bu arena da 2 si yalnız kalırsa şaşma

 

 

Siyasette yükselmeye başlayan olaylar geleceği şekillendirmeye başlıyor.

Eve önce AK Parti’de Fuat Köktaş çoğunun inadına ve direnmesine rağmen değişim yaşandı.

Bu değişim belki vatandaşlar için fark etmedi ama en fazla Milletvekilleri sıkıntıya girmedi ise şaşarım.

Çünkü Köktaş Başbakan Erdoğan’ı temsil noktasında asla taviz vermeyen bir isim.

Seçim sonrasında küskünler ne yapar bilemem ama kaybeden hep ortalıktan kaybolurken Köktaş ısrarla yıllardır partinin bir yerinde mutlaka oldu.

Köktaş’la bir kere daha yükselişe ve Milletvekillerinin hemen hemen hepsini bir araya getiren AK Parti sonunda eski heyecanı ilçeleri ile birlikte yaşamaya başladı.

Bunun en güzel örneği ise sanırım Ramazan ayında ki İftar yemekleri ve birliktelik mesajları.

CHP değişimi sadece Koç’u bünyesine alarak devam ediyor. Kırgınlık ve küskünlükler ise hemen hemen aynı. CHP de en kısa sürede Genel Başkan değişmez ya da çok hızlı bir şekilde kendini ve halkla HALK Partisini mutlaka ama mutlaka yükselişe geçiremeyecektir. En son iftar yemeği Koç sevgisinin dışına çıkmadığını gösteriyor.

MHP ye gelince…

MHP’ de son yıllarda iktidar partisi MHP nin ilk dönemlerde dile getirdiği sözcükler ve akabinde özellikle Apo denen teröristin Türkiye’ ye gelmesi ile birlikte asılmamasının tüm faturası MHP ye ve dolayısı ile Bahçeli’ye kesildi.

Ama bizim vatandaşlar gerçeği arayıp, araştırıp bulmaktansa kim ne diyorsa ona inanarak halletmeyi sevdiğinden iş sarpa sardı.

Ve gün geldi tüm planlar iktidarın istediği gibi gelişince partililere sufle edilen “Bahçeli Başbuğ’un izinden gidemedi. Apoyu astırmadı. TBMM de idamı kaldırdı. Bahçeli oldukça bu iş olmaz” denilmeye ve yüksek telden söylemlere başlanıldı.

Alternatif yok denilirken MHP nin alternatif olmaması için MHP lileri kucaklayacak işler olmaya başlandı.

Ve son randevu da Bahçeli oldukça MHP ye oy vermeyiz mantığı yerleştirilirken diğer yandan da MHP liler yavaş yavaş partiden uzaklaştırıldı.

Yıllardır bu böyle devam ederken son dönemde uyanış başladı ve tüm il ve ilçelerde yeni isimler göreve gelmeye başladı.

Bu uyanış Bahçeli’yi gönderme değil daha güçlü yaparak iktidara yürüme uyanışı idi.

MP şimdi madem Apo asılmadı, idamı kaldırdığımızı söylüyorsunuz yeniden Apo’ya özel idamı getirdiniz de biz karşı mı çıktık. Yalan konuşuyorsunuz demeye hazırlanırken tüm teşkilatlarını bu yönde yenilemeye ve eski AK Parti yöneticileri ile kol kola ve fikir birlikteliği ile gezenleri saf dışına bırakıp hızlıca Bahçeli ile iktidara yürüme planın başlattı.

Yani ilk yerel seçime kadar AK Parti pkk denen illeti bitiremez veya kalıcı çözüm getiremezse her gün gelen şehit haberleri sanırım Türkiye’ de yeni bir siyasetin yolunu açacak gibi görünüyor.

Bu noktada değişen MHP’ de Samsun’da Şaban Kılıç her kesimin sevdiği beğendi isim olarak MHP Genel Merkezinin de desteği ile yönetimi bu defa sağlam şekilde aldı.

Bahçeli değişir mi sorusuna HAYIR diyebilirim: Çünkü bu yolda düşünceler sanırım Bahçeli’nin eski Ülkücü misyonu ile yola devamı anlamına geliyor ki bu siyaset bu defa sanırım çok ses getirecektir.

Bu da şu demek oluyor: Siyasette AK Parti ile MHP yalnız kalırsa şaşmayın.

Bekleyin görün.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-LICAKLA KALIN 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi