Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyaset bakalım ne getirip ne götürecek

Siyaset bakalım ne getirip ne götürecek

Bir süreden beridir her nedense köşe yazısı yazmak içimden hiç gelmiyordu. Gerçi bir iki defa yazdık ama. Her neyse önümüzde yine seri bir seçim atmosferi var ve heyecan yavaş yavaş başlıyor. Ama bizi öncelikle ne Cumhurbaşkanlığı ne de Genel seçimler değil iki konu ilgilendiriyor.

Birincisi AK Parti İlçe Başkanlığı idi ve o göreve Mustafa Acar, Fahri Dalgıç, Av. Halit Doğan Genel Merkeze çağrıldıktan sonra Cuma günü Av. Halit Doğan atandı. Doğan'ın atanması ile birlikte Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Samsun' a geldi ve mazbatayı Doğan onun elinden alarak yeni yönetim kurulunu belirlemek için kolları sıvadı.

Gerçi bu ilçede kim bu göreve atanırsa atansın mutlaka gerilim sürecekti ve Doğan' da atansa, Acar'da atansa yaşanacakları bilen yeni İlçe başkanı Halit Doğan bu dengeyi de düşünerek sanırım eski yöneticiler ve kurucu yöneticilerden oluşacak bir yönetim için kolları sıvayacak. Çiçeği burnunda İlçe Başkanı Halit Doğan'ın herkesin beklentisi gibi her katmanı düşüneceği ama kendince de bir dengede yeni kadroyu şekillendireceğini düşünüyorum. Bu kadro kim ne derse desin sanırım eski e yeni isimlerle oluşturulacak. Bu isimler belli çevrelerden gelecek isimler olacak ama ilk kez belki de Çarşamba' da biraz daha kavgadan uzak ve sıkıntısız bir dönemin başlayacağına inanıyorum.

Çünkü en azından bu atama İl Başkanı Fuat Köktaş, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve eski İlçe başkanı Ahmet Yılmaz'ın beklentisine cevap veren bir atama oldu. B u noktada sanırım sadece sıkıntı eski İlçe Kurucu başkanı Mustafa Acar ve Mehmet köse yönetiminden daha az isimler kadroya girecektir. Bu da bana göre normal olacak bir tavırdır. Bunları yazarken asla ne İl Başkanı Köktaş' a, ne Belediye başkanı Dündar, ne Eski İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz' a olan ön yargım değil genel düşüncenin çerçevesini yazıyorum. Bende siyasette olsam bunu yapardım yapmazsam bu yaşanılanları inkar etmiş olurdum.

Kısacası AK Parti Çarşamba ilçe Başkanı Av. Halit Doğan' a başarılar diliyorum. En azından yeni başkanı 2003 yılından bu yana tanıyorum ve hata yapacak bir durumu yok. Ben de olsam elbette ki yola kimle çıkarsam onunla bir hareket edeceğim. Bu siyasetin doğasında var ve kimse boşuna yırtınmamalıdır. Sanırım Çarşamba siyaseti artık şunu iyi öğrenmeli derim: Gücü olan kazanır, gücü olmayan eğer sabredebiliyorsa ve gücü yetiyorsa kongrede koyulacak sandıkta kozunu paylaşmalıdır. Boşuna bu ilçenin gelecek hizmetlerini engelleyecek oyma işlemleri ile geçirmeyin.

Çok değil bu filmi Genel Seçimlerin hemen sonrasında zaten bir kere daha yaşayacağız. Benim temennim artık bu ilçede siyasi krizlerden kaoslardan çıkalım yeter. Ama bu kriz sanırım Genel seçimler öncesinde Milletvekilliği aday adaylıkları sürecinde yeniden alevlenecektir. İşte o günleri bende büyük bir titizlikle ve heyecanla bekliyorum. Hayırlı olsun. 

***   

Şu anekdotu belirtmeden geçemeyeceğim. Samsun genelinde siyasi arenada bu güne kadar asla kimsenin adamı olmadık. Birileri birilerine yamamaya çalışsa da herkese aynı uzaklıkta, aynı yakınlıkta olduk. Kim gülerek ve dürüst yaklaştı ise öyle karşılık verdik. Bundan sonrada aynı olacak. Mesela bazıları muhteşem E.A yazılarım sonrasında kendisi ile aramda sıkıntı olduğu dedikodusunu yaysa da asla olmadı olamazda zaten. En azından o rahmetli Ağabeyimin çok sevdiği kişi ve o asla hata yapmadı bizim de onun sevdiklerine hata yapma lüksümüz olamaz. Olduğunda demektir ki yanlış bizde. Kimse boşuna oyma işlemi, dedikodu ile yıpratma oyunu yapmasın yemiyor kimse bilmiş ola o zatı muhteremler. Ve İl Başkanı Köktaş. Bu güne kadar ne odasında ne başka yerde 3 dakika konuşmuşluğum yoktur. Yazılarımda ona karşı olduğum görünse de partililerin düşüncesini aktarmak bizim görevimizdir. Hem de tarafsızca. O başarıya giden yolda kendi düşüncesi ile hareket ediyor haklı olabilir. Ama tek çakıştığımız nota: Dün kavga bu gün barış. Bunu çözemiyorum. Birileri ya kötüdür ya iyi. Bunun ayrımını nasıl yapıyor merakım o noktadadır.

Ben şimdiden İl Başkanı Fuat Köktaş'a da, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, MKYK Üyesi Ahmet Demircan ve MYK Üyesi Numan Kurtulmuş gibi isimlere şimdiden başarılar diliyorum. Çünkü 2015 yılı onların siyasette 'ya tamam ya devam' dönemi gibi görünüyor. Bu noktada tek rahat olan sanırım Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, gerisinin işi çok zor. Haydi hayırlısı... 

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi