“Siyaset Akademisine” en fazla katılım Çarşamba’dan…

“Siyaset Akademisine”  en fazla katılım Çarşamba’dan…
AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin 2. Hafta eğitimi tamamlandı.

 

HABER-FOTO: Ayhan GONCA

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi 2. hafta eğitimi, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş ve Eğitmen Şafak Keklik tarafından verilen ders ile tamamlandı. Programın giriş bölümünde "Yerel Yönetimlerin Mali Yapısı ve Performans Esaslı Bütçe" konulu sunumunu yapan Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş, yerel yönetimlerin varoluş nedenleri, bütçeleri, plan ve programları, faaliyet raporlarının hazırlanması, stratejik programları hakkında bilgiler verdi.  Sunumunda Türkiye'nin son yıllarda yerel yönetimlerin aldıkları paylar ile ekonomik alanda büyük hizmetler yaptığını söyledi.

siyaset11.jpg

Siyaset Akademisi'nin 2. bölümünde ise Eğitmen Şafak Keklik tarafından Takım Çalışması, Ekip Oluşturma ve Geliştirme konulu sunumunu gerçekleştirdi. Keklik, sunumunda 'Koç Carter' adlı sinema filminden kesitler alarak örnekler verdi. Keklik, "Bu eğitimin çalışanların; takım olmanın kritik başarı faktörlerini anlamalarını, takım oluşturmanın evrelerini yakından tanımalarını, başarılı bir takımın özelliklerini ve nasıl oluşturulacağını, nasıl yaşatılacağını bilgi ve uygulamaya dayalı bir süreçle deneyimlemeleri ve bu deneyimleri iş hayatlarına taşıyarak elde ettikleri sonuçlara doğrudan yansıtmaları konusunda cesaretlendirilmelerini amaçladığını" söyledi.

AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin 2. Hafta eğitimine yine en fazla katılımla Çarşamba İlçe Teşkilatı oldu. Çarşamba İlçe Teşkilatı AR-GE Başkanı Mustafa Akkuş’un başkanlığında yürütülen çalışmaya akademide en fazla katılımın Çarşamba’dan olması sağlanırken kursun 2. Haftasında da yine en fazla katılım Çarşamba’dan oldu. İlk hafta İlçe Yöneticilerinden Av. Ahmet Bayram’ın vefatı nedeni ile partililer erken ayrılmak zorunda kalmışlardı. 2. Haftasında ise kursiyerler ful kadro Canik Kültür Merkezinde ki yerlerini aldılar.

Düzenlenen programa AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ve 500 ü aşkın kursiyer katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz