Sivrisinekler Arttı! Halk Rahatsız Oluyor

Sivrisinekler Arttı! Halk Rahatsız Oluyor
Son zamanlarda aşırı sıcakların da artması ile ilçe genelinde artan sivrisinekler vatandaşları rahatsız ediyor. İlçede son yıllarda çoğalan sivrisinekler Çarşamba halkına rahatsızlık verirken hastane de ki aşırı ateşli hastalıkların nedeni olarak görüldüğ

Yaz sıcakları ile birlikte ilçede ki çöp ve diğer olumsuz şartlarla birlikte ilçe merkezi ve çevre mahallelerinde ki aşırı sivri sinek artışı vatandaşı hem bunaltmaya hem de ateşli hastalıkların yayılmasına neden olduğu iddia ediliyor. Aşırı derecede artan sivrisineklerden bunalan vatandaşlar, belediyenin yaptığı ilaçlamaların yetersiz olduğunu kendi imkanları ile ilaçlama yaptıklarını ancak onun da yeterli olmadığını dile getirdiler. Bazı vatandaşlar ise belediyenin sadece şehir merkezinde az da olsa ilaçlama yaptığını civar mahallelerde ki insanları adeta kaderine terk ettiklerini dile getirdiler.  

Çarşambalıların büyük bir kısmı sivri sinek ve böceklerle mücadele kapsamında özellikle ilaçlamalarının yetersizliğinden şikayetçi olurken son günlerde ki ateşli hastalıklardan dolup taşan Çarşamba Devlet Hastanesinin bu nedenle sıkıntı yaşadığını da iddia ettiler. Sivrisineklerin sık sık ısırmasından kaynaklı şekilde ateşli hastalık ve bulaşıcı hastalıkların artmasından endişeli olduklarını dile getiren vatandaşlar,  belediyenin acil bir çözüm üretmesi gerektiğine işaret ettiler.

 

Çarşamba tarihi köprü üzerinde vatandaşlara ilçe genelinde aşırı derece de artan ve salgın hastalık yayması endişesi ile dolu oldukları gözlenen vatandaşlar sorduğumuz sorulara ilginç cevaplar verdiler. Vatandaşlar genel olarak,  Sivrisineklerden elbette ki rahatsız oluyoruz. Belediye sadece belirli yerlere ilaçlama yapıyor, mahalle aralarını ilaçlamıyor.  Özellikle mahalle aralarını çok fazla gezip ilaçlamıyorlar. Tek bir araç olduğu için yeterli olmuyor. O araçta otobanda gider gibi geçip gidiyor ve içinde ki ilaç ise tam bir muamma" diyerek şöyle devam ettiler.

Vatandaşlardan bazıları ise Belediyenin de son zamanlarda ilaçlama yaptığını görmedik. Gördüğüm kadarıyla ilaçlama yapılıyor ama yeterli değil, daha fazla yapılması gerekli. Belediye zaten hiç ilaçlama yapmıyor. Belediyenin yaptığı ilaçlama fayda etmiyor, ben kendim sinek ilacı sıkıyorum. Herkes gibi biz de rahatsız oluyorum. İşin gerçeği belediyenin yaptığı ilaçlamanın hiçbir faydası yok. Sadece ana caddelerden geçiyor, ara sokaklara hiç girmiyor. İlaçlamaların azlığından ölüyoruz. Özellikle ırmak kirli olduğundan, ilçe merkezi ve civar köylerde ki çöp yığınları, çevre kirlilikleri nedeni ile sivrisinekte artış var ve bununla ilgili ilaçlamaların artması gerektiğini düşünüyorum. Eski köylerde yani şimdi yeni adı ile mahallelerde ilaçlama  yapılmıyor, biz kendimiz ilaçlıyoruz, sineklere çare olarak tel taktırıyoruz ancak yeterli olmuyor." diyerek isteklerini ve tepkilerini dile getirdiler.

HABER-FOTO: Y.Emre TÜRKYILMAZ

sivrisinekler-artti!-(1).jpg

sivrisinekler-artti!-(2).jpg

sivrisinekler-artti!-(3).jpg

sivrisinekler-artti!-(4).jpg

sivrisinekler-artti!-(5).20150729100030.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber