‘Sırada karma eğitim var!’

‘Sırada karma eğitim var!’
Eğitim iş Sendikası genel Başkanı Veli Demir Karadeniz’de yaptığı ziyaretleri kapsamında Çarşamba Eğitim-İş sendikasını da ziyaret etti.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Demir ziyareti sırasında gazetemize Çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “kılık kıyafet yönetmeliğinden sonra, sırada karma eğitim var” dedi.

Eğitim-İş Sendikası genel başkanı Veli Demir Karadeniz’de yaptığı sendika çalışmaları kapsamında Eğitim-İş Çarşamba şubesini ziyaret ederek sendika üyeleri ile bir araya geldi. Demir ziyaret sırasında kılık kıyafet yönetmeliğine ilişkin gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demir, kılık kıyafetten sorna sırada karma eğitim var” diyerek kılık kıyafet yönetmeliğini eleştirdi.

Demir gazetemize yaptığı açıklamalarda, “Dünyanın genelinde orta öğretimde formanın önemi giderek artmakta iken ülkemizde ise serbet kıyafete dönülme yolunda adımlar atılıyor. Siyasal iktidar kendi emeleri doğrultusunda önce 4+4+4 gibi bir sistemle şimde kılık kıyafet yönetmeliği ile orta öğretim kurumlarını kendi doğrultusuna çekmeye çalışıyor. Buradaki değişimin temel amacı orta öğretim kurumlarına türbanı sokmaktır. Bu daha orta öğretim düzeyinde insanlarda ayrımcılık yaratmaktan başka bir anlam taşımamaktadır” dedi.

Demir açıklamalarının devamında, “Forma ve önlük güvenliği, disiplini sağlamada, aidiyet duygusunu geliştirmektedir. Ülkemizde forma uygulaması biraz daha katı uygulanmıştır. Ülkemiz yoksul bir ülkedir, gelir adaletsizliği hat safhadadır. Hiç olmazsa forma, sınıfta öğretmenin karşısında çocuklara göreceli bile olsa bir eşitlik sağlamaktaydı. Fakirlik ve sosyoekonomik durum sınıflara da yansıyacaktır. Bir tarafta marka giysiler giyen çocuklar, bir tarafta da işportadan alınmış elbiseleri giyen çocuklar. Dolayısıyla çocuklar psikolojik bir yıkıntı, ülkesine ve arkadaşlarına karşı bir düşmanlık besleyecektir. Gelir adaletsizliğini ortadan kaldırırsınız bundan sonra belki bunlar uygulanabilir. Dolayısıyla böyle bir uygulama yeni sorunlar doğuracaktır” dedi

Demir açıklamalarının devamında, “yeni kılık kıyafet yönetmeliği ile birlikte okullarda artık öğrencilerin Atatürk Rozeti bile takmaları yasaklanmıştır, yani siyasal iktidar şunu demektedir; Atatürk rozeti takmayın ama üzerinize giydiğiniz markalı giysilerin amblemleri göğsünüzde durmaya devam etsin” dedi.

Siyasal iktidarın kendi emelleri doğrultusunda Kılık Kıyafet yönetmeliği çıkardığını belirten Demir son olarak, kılık kıyafetten sonra siyasal iktidarı yeni hedefinin okullardaki karma eğitimi kaldırmak olduğunu iddia etti. Demir, “okullarda karma eğitimide kaldırmak istiyorlar, bu iktidarın yeni hedefidir. Eğitimdeki eşitliği, bilimselliği ve laikliği ortadan kaldırmak için sıra ile kimi adımları devreye sokuyorlar.” dedi. Kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikliği dair danıştaya dava açtıklarını belirten Demir, danıştaydan bekledikleri sonucu alamadıkları taktirde süreci AİHM taşıyacaklarını belirtti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber