Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

SIRA BİZDE; HAYDİ OLİMPİYATA...

SIRA BİZDE; HAYDİ OLİMPİYATA...

Bu gün 23. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatının açılış günü. Sanırım çoğunuz akşam açılış törenine  gidebilmenin hesabına akşamdan yapmış tırsınız. Ama sakın ola özel aracınızla gitmeyi düşünmeyin. O kalabalıkta trafik ve otopark sorunu zirve yapacak bilmelisiniz. Bu kalabalık sizin girememe, alınmama riskini de arttıracaktı

O nedenle bu gün herkes Belediye Meydanı ve Özel Halk Otobüsleri önünde beklemeye başlamalıdır... Heyecan ve katılımın yüksek olacağını umuyor, hatta çok çok ümitliyim.

Olimpiyatlar... Türkiye'ye yıllardır hiç bir Olimpiyat organizasyonu vermeyenler  "2017 Samsun Deaflympıcs (İşitme Engelliler Olimpiyatları") ile mahcup olup utanacaklardır. Bu olimpiyat Samsun ve Ülkemiz adına çok çok önemli....

Dün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yerel basınla kahvaltıda buluştu. Enteresan konulara değindi. Biz kendimize düşeni beynimize kazımaya çalışıyoruz. Yerel basının değeri bu olimpiyatla daha da artacağına eminim.

Bakan dedi ki; Biz birlik ve beraberlik içinde olup bu Olimpiyatı altın fırsata çevirmeliyiz. Bu Olimpiyatları çok çalıştık. Sonunda Samsun'a almayı başardık ama bu defa da geçen yıl Ruhu Şeytanlaşmış hainlerin 15 Temmuz Hain kalkışması sonrasında olimpiyatları bizden almayı bile düşündüler. Şükür el birliği ve büyük mücadelelerle bu güne geldik. Bu organizasyonu önce Samsun ardından Türkiye alnının akı ile başaracaktır." dedi

Fazla söze gerek yok. Herkes kesesine düşeni aldı, alacaktır. Düşünün; Samsun' da Dünyanın 3. büyük Olimpiyat organizasyonu gerçekleşiyor. Yerel basın ve vatandaşlara büyük iş düşüyor. Samsun'umuzun daha önemlisi Ülkemizin adını dünyaya çok iyi duyurabilmeliyiz. Herkes kendine düşeni iyi yapmalı, güler yüzlü, yardımsever ve özellikle işitme engelli sporcu ve dünya insanına Türk misafirperverliğini, sevgisini onları en iyi şekilde ağırlayıp, ülkelerine göndermeliyiz.

Bir organizasyonda yapılmaya çalışılan yıpratıcı, dedikodu ve aslı bilinmeyen olaylar ve söylemlerdir. Bunu içimiz de bitirmeliyiz. İyi izleyin ve hatırlayın. ABD' de ikiz kuleler bombalandı, Fransa ve Almanya' da terör saldırıları yaşandı. İyi takip ettiyseniz göreceksiniz ki; elin gavuru ülkesi aleyhine yıpratıcı, karalayıcı, insanların nefretini alacak tek kare fotoğraf ve görüntü hiç bir dönem vermedi. Bizler de bu söylem ve haberlere yer vermemeliyiz. Ülkemizi yıpratacak tüm kışkırtmalardan kaçınmalıyız.

Bu nedenle basınından alın, siyasetçisine, bürokratından alın sıradan vatandaşına kadar herkes trafikte, organizasyonun her kademesin de daha duyarlı ve sakin olmalıyız. Toplu taşıma araçlarını daha fazla tercih ederek olimpiyatlarda ki araç yoğunluğunu azaltmalı, olası sıkıntıları ilgili birimlerle paylaşarak her türlü kötü bir ihtimali dahi önceden engellemeliyiz.

Bizim için bu Olimpiyatlar Türkiye adını dünyaya her alanda olduğu gibi Spor ve dolayısı ile Olimpiyatlarda da duyurmalıyız. Ülkemiz hakkında bazılarının kirli düşünceli ve ön yargılarını yüzlerine vurmalıyız. Gün, Türk'ün misafirperverliği ve insanlığını dünyaya bir daha duyurma günü...

Biz Millet olarak ne zorlukları aştık. Varsayın bu defa dünyanın 97 ülkesinin vatandaşları Samsun' a tatile geldi. Tatile gelen misafirler iyi ağırlanmalı ve yüzümüzün akı bu organizasyondan da çıkmalıyız.

O nedenle yaşanması ihtimal tüm kötülük, eksiklikleri içimiz de yok edelim. Yetkililerle daha iç içe bilgi alışverişi ile çalışalım. Hainler fırsat beklerken dünya ülke insanları Türk insanının güler yüzü ve dostluğundan utanmalı.

Ne dersiniz. Var mısınız Olimpiyat için statları, spor salonlarını doldurarak, Türk'ün konukseverliğini, barışçıl, spor sever ve insancıl bir Ülke olduğunu göstermeye...

Böylelikle de 'Ruhu şeytanlaşmış hainler ile onların uşaklarına' bir ders daha verilmelidir. 15 Temmuz gecesi verdiğimiz birliktelik, beraberlik görüntüsü ve sevgi ile organizasyon nasıl yapılırmış mesajını, Türkiye'nin huzurlu ülke olduğunu el ele vererek her yerde gösterelim.

Ve son olarak; Bu organizasyon da bu güne kadar gece gündüz mücadele vererek hazırlıklarda ve çalışmalar da Ülkemiz adına çalışan başta Bakan Çağatay Kılıç ve ekibiyle birlikte herkese binlerce kere teşekkürler.

Şimdi söz bitti, hazırlıklar tamam. SIRA BİZLERDE, VATANDAŞLARDA ...

Haydi Samsun... Gün Birlik günü...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi