Sinema kanunu yenileniyor

Sinema kanunu yenileniyor
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Sinema kanunun baştan başa yeniliyoruz. Sektörünün şikayetleri ve yabancı yapımcıları cezp edici unsurlarını nasıl kullanabiliriz. Bunlarla ilgili sinema kanunun son hazırlıklarını tamamladık” dedi

Bakan Avcı, sinema kanunun, sektörünün şikayetleri doğrultusunda ve yabacı yapımcılar için cazip hale getirilmesi konusunda baştan yenilendiğini kaydetti. İstanbul ve turizm merkezlerindeki otellere doygunluk olduğu yönündeki ifadeler üzerine Bakan Avcı, “Bu konuda sektöründe şikayetleri var. Belli bir doygunluk olduğu yönde. Geçen hafta Marmaris ve Bodrum’da turizm sektörü temsilcileri ile toplantı yaptım. Bunun fiyat kırarak ülkenin turizm kalitesini veya kalite algısını düşürdüğünü söylüyorlar ki haklılar. O konuda belli sınırlamalar için çalışmalarımız var” dedi.

Sinema temsilcilerini tarihi ve kültürel mekanları kullanabilmeleri yönündeki bir soru üzerine Bakan Avcı, sinema kanunun baştan başa yenilediklerini kaydetti.

Bakan Avcı şunları söyledi: “Sinema sektörünün bu konulardaki şikayetlerini yer, plato vesaire şeylerini ve ayrıca yabancı yapımcıları cezp edici unsurlarını nasıl kullanabiliriz. Bunlarla ilgili sinema kanunun son hazırlıklarını tamamladık. Sektörle son şeklini verip askıya çıkacağız. Kamuoyundan görüşleri aldıktan sonra onu meclise sevk edeceğiz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir