ŞİMDİ DE “ERİS” Mİ BELA!?

ŞİMDİ DE “ERİS” Mİ BELA!?
Geçtiğimiz yıllarda Covid-19 hastalığı nedeni ile 2 yıl boyunca dünya genelinde kapanma yaşanmıştı. Şimdi ise Covid-19’un diğer varyantı Eris Varyantı çıktığı iddia ediliyor

Geçtiğimiz yıllarda Covid-19 hastalığı nedeni ile 2 yıl boyunca dünya genelinde kapanma yaşanmıştı. Covid-19 bir diğer varyantı Eris Varyantı yaygınlaştığı iddia ediliyor. Biz de, ‘Eris varyantın nedeni ile tekrar kapanma olur mu? Tekrardan kapanma olursa ekonomik olarak halimiz ne olur ve devlet önlem alıyor mu?’ şeklinde Çarşambalı vatandaşlara sorduk.

“TEKNOLOJİ BAĞIMLISI GENÇLİK YETİŞİYOR”

Covid-19 hastalığının ülkeye ve Dünyaya büyük zararlar verdiğini söyleyen Çarşambalı vatandaşlar, “Eris varyantı covid-19 gibi olursa yani tekrardan kapanma olursa ekonomik olarak mahvoluruz. Covid-19 vakasından kaynaklı kapanmalar yüzünden insanlar bunaldı. Ayrıca devlet çok büyük ekonomik zararlara uğradı. Yani kısacası eris varyantı da insanları zarara uğratabilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ne kadar ‘yayılmaz’ dese de sonuçta bu ülke 2 yıl boyunca kapatıldı. Yine kapatılmasını istemeyiz” ifadeleri ile şöyle devam edildi.

untitled-2.jpg

“İNTERNET GENÇLİĞİ YETİŞİYOR!”

Vatandaşlar, “Şu anda büyük bir şey görünmüyormuş gibi olabilir ama Covid-19 vakası da böyle başladı. Devlet önlem almalı, bu insanlar bir daha evlerde tıkalı kalmamalı. Çünkü insanlar evlerde tıkalı kaldığı zaman teknoloji bağımlısı oluyorlar. Şu anda teknoloji bağımlısı bir gençlik, evden çıkmayan, telefon ve bilgisayarda oynayan bir gençlik yetişiyor. Bizim korkumuz eris varyantı da Covid-19 gibi yayıldığında yine devlet olarak büyük sıkıntılar çekebiliriz” ifadeleri ile vatandaşlar kapanmadan çok önlemlerin erkenden devlet eli ile alınmasının yararlı olacağını dile getirdiler.

untitled-3.jpg

“ERİS VARYANTI ÖĞRENCİLERİ VURACAK”

Eris varyantı hakkında bilgilerinin olmadığının altını çizen bazı Çarşambalı vatandaşlar ise, “Eris varyantı hakkında hiçbir şey diyemeyiz, çünkü bilgimiz yok. Önümüz de belki büyük bir tehlike var ama hiç kimsenin bilgisi yok. Bu vahim bir durum. Şu anda ekonomik olarak çöküşteyiz. Bunun nedeni geçmiş dönemdeki plansız yapılan kapanmalar. Eris varyantı için bir önlem aldıklarını düşünmüyorum. Bu varyant yine öğrencileri etkileyecek. Uzaktan eğitim gençleri yetişiyor” ifadeleri ile çaresizlik ama kapanmanın olmaması gerektiğine işaret ettiler.

HABER: Ünal Daldal

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber