“Silah ruhsatı vermek istemiyorum”

“Silah ruhsatı vermek istemiyorum”
Samsun Valisi İbrahim Şahin, silah ruhsatları ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Samsun Valisi Şahin, "Silah ruhsatlarınıvermek istemiyorum. Bu defa silah ruhsatı talep edenler milletvekillerine, il başkanına ulaşıyor bir şekilde almak istiyor" dedi.

Yaptığı açıklamada silah ruhsatı konusunda da bazı zamanlar çelişkiye düştüğünü dile getiren Vali İbrahim Şahin, “Güvenlikle ilgili önemsediğimiz bir kaç konu vardı. Uyuşturucu ile ilgili mücadeleyi çok önemsedik. Özellikle genç yaştaki yavuraların sentetik uyuşturucu ile tanışması ve kullanmak istemeleri bizi son derece rahatsız ediyordu. Bu konuda emniyet teşkilatına 24 saat çalışmalarını söyledik, ciddi çalışmalar yapıldı. Silahla adam öldürme konusunda da. Biliyorsunuz tabancalarla ilgili ruhsatları valilik imzalıyor, tüfekleride Kaymakamlık imzalıyor. Bazan vermek istemiyorum ruhsatları bu defa silah ruhsatı talep edenler milletvekillerine, il başkanına ulaşıyor bir şekilde almak istiyor. Vermediğiniz zamanda bir şekilde tukaka oluyoruz. Bir taraftan veriyorsun cinayet işleniyor bir taraftan vermiyorsun bu defa vermediğin için kötü oluyorsun. Bundan dolayı silah ruhsatları konusunda son derece hassas olmamız gerektiğini söylüyoruz. Ayrıca da ben bunu çokta sınırlı tutuyorum. Bazende çokmu oluyor diye tedirginlik yaşıyorum. İşlenen cinayetlerin büyük bir kısmı ruhsatsız silahla işleniyor. Böylede bir kültür var. Ama herşeyden önce bu konularda çok dikkat etmek lazım. Bir insan cinayet işleyecekse fırsatı çabuk yakalar. Önceki gün işlenen cinayetle ilgili kişiler hemen yakalandı. Diğer sanık ise Ordu'da yakalandı. Öldürülen şahsın yakınlarıda öldüren şahısların yakınlarını yaraladı. Bu sanıklar alındı. Ama problem Emniyet kuruyucu hekimlik gibi bu suçlar işlenmesin diye tabiki çok çaba sarfediyor. Olabildiğince titiz davranıyorlar. Şehir merkezlerinde, caddede kırsalda insanların bu şekilde öldürülmelerini asla kabul etmiyoruz" dedi.

Silahla hiç birşeyin çözüm olmadığını ve vatandaşların duyarlı olması gerektiğini ifade eden Şahin, sorunların yasalar çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade etti. Vali Şahin, “Cinayetlerin büyük bir bölümü ruhsatsız silahlarla tarafından işleniyor. Ama herşeye rağmen bu konularla ilgili çok dikkat etmek lazım. Emniyet görevini yapıyor ama bir insan suç işlemek istiyorsa, ‘Fırsatı tez yakalar’ diye bir söz var. İstediğiniz kadar güvenlik alın ama öncelikle vatandaşın silahla yol alınamayacağını bilmesi lazım. Eğer varsa bir şey yasalarla kanun önünde halledilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Samsunkenthaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel