Silah bırakma çağrısına annelerden destek geldi

Silah bırakma çağrısına annelerden destek geldi
Abdullah Öcalan’ın, PKK’ya silah bırakması yönündeki çağrısı Diyarbakır’daki anneler tarafından olumlu karşılandı. Silahların bırakılması gerektiği yönünde birleşen anneler, çocuklarının hayatlarının baharında ölmemesini istedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin ortak açıklaması Diyarbakır’da yaşayan annelerin umutlarını artırdı. Gözyaşlarının sona ereceğini belirten anneler, silahların bir an önce bırakılmasını istedi. Diyarbakırlı annelerden Nezahat Gülen Şimşek, hiçbir annenin, evladının yolunu gözlememesi gerektiğini söyledi. Anne Şimşek, "Çocuğum dağa gitti veya evden çıkarsa bir daha gelir mi korkusu anne ve babanın içinden çıksın istiyoruz. Böyle bir şey olursa çok memnun oluruz. Artık silahlar sussun. Aynı fikirdeyiz. Evlatlarımıza huzur istiyoruz. Silahların bırakılmasını bir an önce bekliyoruz" dedi.

"GENÇLER HAYATLARININ BAHARINDA ÖLÜYORDU"

Fasfiye Topdemir adlı anne ise gençlerin şimdiye kadar hayatlarının baharında toprağa ya da cezaevine gittiğini ifade etti. Anne Topdemir, "Bir toplumun geleceğini gençler belirler. Eğer gençlik böyle ziyanda ise o toplumda ziyanda demektir. Hem çok mutlu olduk hem de böyle bir çağrıyı, hükümetin çözüm süreci girişimleriyle bekliyorduk. İnşallah sonucu güzel olur. Türk ve Kürt olarak bütün bir Türkiye olarak bu şekilde yaşarız. Böyle bir beraberlik olursa çözemeyeceğimiz bir problem olacağını zannetmiyorum. Çok daha güvenli bir şekilde geleceğe, gideceğiz. Türkiye dünyada, Ortadoğu’da ve coğrafyasında güçlü bir ülke olacaktır. Buna inanıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Şehnaz Toy Adaş da annelerle bir araya gelerek, bütün annelerin görüşlerinin aynı olduğunu söyledi. Adaş, "Hepimiz tek yürek ve düşünce ile bu yola destek veriyoruz. Yapılan çağrıyı olumlu buluyoruz. Diyarbakır ve Güneydoğu bütün Türkiye olarak, bu çağrıyı olumlu görmekteyiz. Destek veriyoruz. Bir orman yangını söndürmek gibi el ele vererek mücadele ediyoruz. Hep birlikte anneler olarak bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Allah bütün bu yolda hizmet veren ve gönlünü ortaya koyan tüm insanların yar ve yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir