SİGORTA PARASI CİNAYETİ DAVASI BAŞLADI

SİGORTA PARASI CİNAYETİ DAVASI BAŞLADI
Samsun'da arkadaşlarını önce sigorta yapıp, ardından da ölüm parası olan 399 bin lirayı almak için 37 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen 1'i kadın 4 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Samsun'da 26 yaşındaki Recai Alpullu, 2011 yılında birlikte bir yemek fabrikasında çalıştığı Güllü K. (39) ile birlikte kalıp, kadının çocuklarına bakmaya başladı. Ancak 3 çocuk annesi Güllü K.'nın sevgilisi olan Sami G. (39) de zaman zaman kadının evinde kalmaya başladı. Recai Alpullu'nun ailesiyle arasının bozuk olmasından istifade eden Sami G., Recai Alpullu'yu hayat sigortası yaptırıp, sigortanın lehtarını da Güllü K. olarak gösterdi. Sami G., daha sonra Alpullu'yu öldürüp sigortadan para almak için plan yaptı. Bir sigorta şirketinde danışmanlık yapan Emrah Y. (32) ile bir araya gelen Sami G. ve Emrah Ç. (36), aralarında topladıkları bin 575 lira tutarındaki parayı yatırarak Recai Alpullu'ya 399 bin liralık vefat teminatı olan lehtarı Güllü K. olarak kayıt ettiler. Plana göre Recai Alpullu öldürülecek ve parayı da Güllü K. çekecekti. Emrah Y.'nin kullandığı otomobile aldıkları Recai Alpullu'yu gece öldürmek için Atakum ilçesi Kamalı köyündeki eski taş ocağı yolu üzerine götüren zanlılar, bir bahane ile Recai Alpullu'yu araçtan indirdiler. Emrah Y., aracın torpidosuna önceden gizlenmiş bıçakları Emrah Ç. ve Sami G.'ye verdi. Emrah Ç. ve Sami G., Recai Alpullu'ya bıçaklarla saldırarak 37 yerinden bıçaklayıp olay yerinden kaçtılar. Zanlılar, daha sonra üzerlerindeki kanlı elbiseleri değiştirdiler. 29 Mart 2012 sabah saatlerinde traktörü ile seyir halinde olan bir köylü, cesedi bulup olayı jandarmaya haber verdi. Olay yerindeki araç lastiğinin izinden ve cep telefonu baz istasyonu kayıtlarından yola çıkarak Güllü K., Sami G., Emrah Y. ve Emrah Ç. yakalanarak çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandılar. Otopsi raporuna göre Recai Alpullu'nun yaralandığı 37 bıçak darbesinin 13'ünün öldürücü nitelikte olduğu tespit edildi. 
Olaydan sonra tutuklanan Güllü K., Sami G., Emrah Ç. ve Emrah Y.'nin yargılanmasına başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar hazır bulundu. Sami G. ve Emrah Y., susma hakkını kullanmak istediklerini ve şuan savunma yapmak istemediklerini söylediler. Güllü K. ise, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Benim olayda bir suçum yok. Eşimden yeni ayrılmıştım. Samsun'u da bilmiyordum. Suçsuzum. Recai ölmeden 4-5 ay önce intihara teşebbüs etmiştim. Recai beni ölümden kurtardı. Ondan sonra Recai ile samimi oldum, kardeşim gibiydi. Benim evimde ara sıra kalırdı. Çocuğuma bakıyordu. Eşimden şiddet gördüğüm için ayrıldım. 2011 yılı Ağustos ayında çalıştığım yemek fabrikası kapandı. Emrah Y. beni aradı ve bir hastanenin yemek hanesine işi yerleştireceğini söyledi. Emrah Y. beni birlikte kaldığı Sami G.'nin evine davet etti. İşsiz olduğum için davet edilen eve gittim. Orada ikisi birlikte bana tecavüz etti. Beni çocuklarımla tehdit ettiler. Mecbur kaldım. Ben intihara kalkıştım. Beni öldürülen Recai kurtardı. Sami daha sonra benim evime gelmeye başladı. ‘Gelme’ dediysem de gelmeye devam etti. Recai ondan beni koruyacağını söyledi. Sanıklar benim evime gelmeye başladılar. Ben kabul etmedim. Hatta Recai'ye ‘Eve niye alıyorsun’ diye de kızdım. Ben sigorta poliçesine imza atmadım. Benim hiçbir yerde imzam yoktur" dedi.
Emrah Ç. , "Olay akşamı arkadaşlarla buluştuk. Recai kendisini arabayla evine bırakması istedi. Araçla giderken Sami ile Recai tartıştı. Araçtan indiler. Recai'nin elinde bıçak vardı. Sami'ye 'Benim Güllü'nün evinde kaldığımı aileme niye söyledin' diye tartışmayı sürdürdü. Sami, Recai'nin elindeki bıçağı tuttu. Recai bıçağı Sami'nin göğsüne vurdu. Sami bunu tuttu ve onu itti. Ben olay yerine koşarak gittim. Sami'de de bıçak vardı. Birbirlerine girdiler. Sami, Recai'nin göğsüne bıçağı vurmaya başladı. Etraf karanlıktı. Ben ayırmaya çalıştım. Kanı gördüğümde ben etkilendim. Dizlerimin üzerine düştüm. Sami beni kolumdan tutup arabaya yöneldi. Araca bindik. Sami bıçakları camdan dışarı attı. Ben şoktaydım. Recai'nin hayat sigortası yaptırılıp, parayı da Güllü'nün alacağından haberim yoktu. Sigorta olayını gözaltına alınınca karakolda öğrendim. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş