"Sığır Çiçeği", İlçeyi Karantinaya Aldırdı

Sığır Çiçeği, İlçeyi Karantinaya Aldırdı
Samsun'un Asarcık ilçesi, büyükbaş hayvanlarda sığır çiçeği hastalığının görülmesi nedeniyle karantinaya alındı.

 Akyazı Mahallesi'nde sığırlarda çiçek hastalığının tespit edilmesi üzerine Asarcık İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası komisyon kararı gereğince ilçeye hayvan girişi ve ilçeden hayvan çıkışı yasaklanırken, cumartesi günleri açılan hayvan pazarı da kapatıldı.

Kaymakam Selman Kibaroğlu, yaptığı açıklamada, Akyazı Mahallesi'nde hayvan ölümlerine sebebiyet veren sığır çiçeği hastalığının Kurban Bayramı öncesine kadar sönmesine çalıştıklarını söyledi.

Akyazı Mahallesi'nde sığır çiçeği hastalığının çıktığı ihbarını almaları üzerine hemen çalışmalara başladıklarını belirten Kibaroğlu, "Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonumuz toplandı. İdari ve fenni yönden tüm tedbirlerimizi aldık. Hayvan pazarımızı süresiz olarak kapattık. İlçemize hayvan giriş ve çıkışlarını yasakladık. Çevremize duyuru yaptık. Konuyla yakinen ilgilenmekteyim. Teknik personelimiz olayı takip ediyor. Amacımız Kurban Bayramı öncesi hastalığın sönmesiyle hayvan pazarını hizmete açmaktır" dedi.

Akyazı Mahallesi Muhtarı Erdoğan Konuşuk ise mahallede 7 hanedeki 20 büyükbaş hayvanda sığır çiçeği tespit edildiğini, hayvanların İlçe Gıda, Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan sağlık ekiplerince itlaf edilerek Akyazı Deresi kenarına gömüldüğünü anlattı.

Vatandaşların hastalıktan kaynaklanan zararlarının devlet tarafından karşılanmasını isteyen Konuşuk, hastalığın yayılmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Dört büyükbaş hayvanının itlaf edilerek gömüldüğünü belirten Hasan Kayhan, "Beş büyükbaş hayvanım vardı. Sığır çiçeğinden 4 büyükbaş hayvanım itlaf edilerek gömüldü. Şimdi geriye kalan tek hayvanımda da hastalık belirtisi görülmeye başladı. Küçük torunum süt içmeden durmuyor fakat ineğimizi sağıp sütünü veremediğimiz gibi köyde komşulardan da alamıyoruz, korkuyoruz" diye konuştu.

Kayhan, hastalık nedeniyle meydana gelen kayıplarının devlet tarafından karşılanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir