SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” dolayısıyla Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde bir etkinlik düzenlendi

Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında yapılan etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun Mehel ve sağlık çalışanları katıldı.

sigara-44.jpg
Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Dr. Mustafa Kasapoğlu ve Dr. Dursun Mehel, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Tamer Kutlu ve yetkili doktorlar eşleğinde, hasta ziyaretleri gerçekleştirip, Sigarayı Bırakma Ünitesi’nde Başhekim Kutlu’dan bilgiler aldılar. Sigarayı Bırakma Ünitesi’nde sigarayı bırakmak için başvuru yapan bir vatandaşla da kısa bir sohbet gerçekleştirdiler.

sigara-33.jpg

SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI
Etkinlikte bir basın açıklaması yapan Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, “Göğüs Hastalıkları Hastanemizde Sigarayı Bırakma Ünitemiz var. Sigarayı bırakmak isteyen yurttaşlarımıza, arkadaşlarımız bu hizmeti en iyi şekilde sunmaya çalışıyorlar. Sigara bağımlılarının bir taraftan sigarayı bıraktırılması hem de bir taraftan rehabilite edilmesi yani sağlıklı hale dönüştürülmesi, akciğerlerin yeniden sağlıklı hale dönüştürülmesi için uzun evreli bir tedavi hizmeti de veriliyor. Ben, bu çalışmalar içinde olan Göğüs Hastalıkları Hastanemizin Başhekimi ve uzman hekimlerine teşekkür ediyorum. Umarım daha sağlıklı bir topluma ulaşma açısından bu uğraşılarımız sonuç verir” dedi.

sigara-22.jpg

KASAPOĞLU: “SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİKLERİNE BEKLİYORUZ”
Samsun Halk Sağlığı Müdürlü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise yaptığı açıklamada, “İlimizde Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, Bafra Devlet Hastanesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) olmak üzere üç sigara bırakma polikliniğinde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Ayrıca bu kapsamda önümüzdeki günlerde sigara bırakma polikliniklerinden yetkilendirilmiş hekimlerce reçete edilerek vatandaşlara ücretsiz ilaç dağıtımı yapılacaktır. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini hedeflemekteyiz. Gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve onlara temiz hava sağlamak adına 9 Şubat’ı başlangıç kabul ederek sigara içen tüm vatandaşlarımızı sigara bırakma polikliniklerine bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir