Sigara Yasağına Uymayan Yandı

Sigara Yasağına Uymayan Yandı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kapalı mekanlarda ki sigara yasağına uymayan işletmelerin, ikinci cezada kapatılacağını söyledi

Sigara yasağına uymayanlar yandı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kapalı mekanlarda ki sigara yasağına uymayan işletmelerin, ikinci cezada kapatılacağını söyledi.

Müezzinoğlu, TGRT Haber’de yayınlanan Basın Odası’nda programında Hadi Özışık’ın sorularını cevaplandırdı. Bakan Müezzinoğlu, sigara yasağı ve uygulanacak cezalara değindi. Müezzinoğlu "Sigara yasağında para cezasının caydırıcılığı kalmadı. Düzenleme değiştirildi. İlkinde para cezası, ikinci ya da üçüncüde o kurum kapatılacak" dedi. Müezzinoğlu şöyle konuştu: "Örneğin bir salonda düğün var. Bu salonun değeri 10 bin lira. Sigara yasağı delinecekse 5 bin lira fazla ödeme alıyor. Ceza gelirse aradaki bu parayı ceza olarak ödüyor. Bu durumda da yasağın caydırıcılığı ortadan kalkıyor. Bu düzenleme artık değiştirildi. İlkince para cezası ikinci ya da üçüncü kez yasa delinirse o kurum kapatılacak". Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, düzenlemeye başta karşı çıkanların bile artık desteklediğini belirterek, "Bu kanun olmaz, bu kanun uygulanmaz, toplum buna tepki gösterir dediler, bir baktık en çok sigara içenler bile bu düzenlemeyi sahiplendi" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir