Sigara cilde büyük zarar veriyor

Sigara cilde büyük zarar veriyor
Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniğinden Op.Dr.Tamer Şakrak, sigara kullanımının cilde büyük zarar verdiğini söyledi

RegenPlast Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniğinden Op.Dr.Tamer Şakrak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Gerek ülkemizde gerekse küresel anlamda sigara kullanımı ve bağımlılığı giderek artıyor. Her ne kadar ulusal ve uluslararası platformlarda sigara kullanımı ile mücadele için bir çok önlemler alınsa da, insanların sigaraya bağımlılığı tüm olumsuz etkilerine rağmen önlenemiyor" dedi.

Sigara kullanımının cilt ve yaşlanma üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Op. Dr. Tamer Şakrak, sürekli sigara kullanımının, cildin esnekliğini ve kalitesini sağlayan elastin lifler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Op. Dr. Tamer Şakrak, "Sigara etkisi altında kalmış olan cildin, esnekliğini kaybetmiş bir lastik gibi, etkisinde kaldığı gerimler sonrasında cildin eski haline dönmediğini ve sarkmalara yol açtığını'' diye konuştu.
Op.Dr.Tamer Şakrak, sigara kullanımı ile cildin beslenmesini sağlayan kılcal damarlarda tıkanıklık ve azalma geliştiğini, bu durumun cildin yenilenme ve travma karşısında iyileşme kapasitesini son derece olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Sürekli sigara kullanımı, cildi besleyen kılcal damarların bozulmasına neden oluyor ve bu nedenle cildin beslenmesi bozuluyor. Bu nedenle sigara içen kişilerde bir ameliyat planlanırsa, sigaranın en az 2 hafta önce bırakılması ve ameliyat sonrası 2 ay süreyle içilmemesi öneriliyor.Sigara kullanımı özellikle burun estetiği, meme küçültme, yüz ve karın germe ameliyatlarında sonucu olumsuz etkiliyor ve iyileşme süresini uzatıyor" şeklinde konuştu.

İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir