Sıfır araç oyununu Usta ifşa etti!

Sıfır araç oyununu Usta ifşa etti!
Sıfır aracı, ikinci el gibi satıyorlar

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, sıfır araçlardaki vergi indirimi kararı sonrası uygulaması ardından otomobil bayilerindeki yapılan uygulamayı ortaya çıkardı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, sıfır araçların satışında ÖTV indirimi kararı sonrasında, otomobil bayilerinin sıfır araçları takılan plakalarla ikinci el araç gibi satışa çıkardığını açıkladı.



Geçtiğimiz aylarda sıfır araçta ÖTV indirimi kararı sonrası otomobil bayilerinin ellerinde bulunan sıfır otomobillere plaka takarak, ikinci el araç gibi sattıklarını belirten Erhan Usta, “ÖTV’lerde eşik değer yükseltildi. Bazı vergi oranları yüzde 45’e çekilmişti. İlk satıcılar, bayiler ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alıyorlar. Araç kullanılmıyor, plaka alınıyor fakat bu araçlar ikinci el olarak satılıyor. Sıfır araçları böylece ikinci el araç olarak satarak 50-60 bin liralık vergi düşüşünü yansıtmayıp daha yüksek fiyata piyasaya sürüyorlar. Maliye Bakanlığı da buna sessiz kalıyor. Madem vergiyi düşürüyorsun bunu vatandaşın hissetmesi lazım. Vatandaşın istifade etmediği, sadece yetkili bayilerin veya otomobil firmalarının istifade ettiği bir vergi düşüşünü neden yapıyorsunuz? Buradaki plakalar seri halde ve hiçbiri ikinci el değil. Burada bir soygun var ve bu soyguna hükümet sessiz kalıyor” yorumunu yaptı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir