Sıcaklar Asfaltı değil Ama İşçileri eritti

Sıcaklar Asfaltı değil Ama İşçileri eritti
Çarşamba’da bir süredir devam eden yollara Parke Taşı döşeme çalışmaları hızla devam ediyor.

 Sıcaklığın 30 Derecenin üzerine çıktığı öğlen saatlerinde uzmanlar vatandaşları dışarıya bile çıkmaması gerektiğini dile getirirken İşçiler yol çalışmalarını bir an evvel tamamlamak için güneşin alnında kavurucu sıcaklarda çalışmalarına devam ediyor. 

sicaklar-asfalti-degil-ama-iscileri-eritti-(2).20120627101651.jpg

Çarşamba Belediyesi bu yaza hızlı başladı. Bu çalışmaların bir parçası olan ara yollara parke taşı döşeme çalışmaları hızla devam ederken, yaklaşık 30 derece sıcağın altında parke çalışmaları yapan yol işçilerinin bu konuda emeklerini de görmezden gelmek mümkün değil. Ekipler yolların çalışmalarının bir an evvel bitmesi için, uzmanların gündüz 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşları dışarıya çıkması için uyardıkları sıcaklıklarda, işçiler uğradıkları zararı bile hiçe sayarak çalışmalarına devam ediyor.

Bu konuda vatandaşlarda işçilerin bu özverili çalışmalarından kaynaklı işçilerin takdir ederken, Çalışma saatleri düzenlenebilir diye de mevcut durumu eleştirdiler.

sicaklar-asfalti-degil-ama-iscileri-eritti-(3).20120627101714.jpg

Aşırı sıcaklarda ve uzun süreli güneş altında kalanlarda çeşitli sağlık problemleri meydana geldiğine dikkat çeken uzmanlar, sıcak çarpmasının hafif belirtilerle kendini gösterdiğine işaret ettiler. Güneş çarpmasının ciddi bir tablo oluşturarak koma ve ölümlere sebep olabileceğini dile getiren uzmanlar, ısı artışına karşı direnci en düşük organın beyin olduğunu belirttiler. uzmanlar, “Beyin doku ve hücreleri ile sinir sistemi kolaylıkla etkilenmektedir. Kavurucu sıcak altında ağır çalışma şartları kalbin düzenli çalışmasını etkiler, erken yorulmasına yol açar. 36.5 derece olan normal vücut ısısı uzun süre güneş altında kalınması ile hızla yükselir. Ateşini ve vücut ısısını, soğuk suyla ıslatılmış çarşaf, havlu gibi bezlerle örtülür kullanarak düşürmemiz gerekiyor. Kişiye ateş düşürücü gibi herhangi bir ilaç verilmez. Aşırı sıcak havalarda sağlığı olumsuz etkileyerek kanama ve ölümlere yol açan ilaçlar mevcuttur denildi

Çarşamba Belediyesi ekiplerinin son olarak başlattıkları istasyon caddesinde çalışmaları da hızla ilerlerken bu konuda yolda asfaltı kazıma işlemi bitirildi. Zemin hazırlandıktan sonra parke taşı döşeme çalışmalarına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir