SGK’ya hizmet binası için ilk kazma vuruldu

SGK’ya hizmet binası için ilk kazma vuruldu
Geçtiğimiz yıllarda İlçede Ticaret Borsası binası altında geçici olarak hizmet veremeye başlayan Çarşamba Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendisine ait arsası üzerinde yeni hizmet binası yapım çalışmasına başlanıldı

 

Geçtiğimiz yıllarda İlçede Ticaret Borsası binası altında geçici olarak hizmet veremeye başlayan Çarşamba Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendisine ait arsası üzerinde yeni hizmet binası yapım çalışmasına başlanıldı

Uzun süredir Çarşamba Ticaret Sanayi Odası binasının alt kısmında ki kiralık hizmet binasında geçici olarak hizmet veren Çarşamba Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) için yen bir hizmet binası yapılıyor. Genel Sağlık Sigortasına geçiş sürecinde Türkiye’de en çok konuşulan kurumların başında gelen SGK Çarşamba’da da çok yoğun bir süreç yaşamıştı. SGK Eski Müdürü Nail Van ve konuya yakından ilgi göstererek bizzat ilgilenen ve arsa konusunda SGK eski Müdürü Nail Van’a sonsuz destek veren Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın çabaları neticesinde Abdullahpaşa Meydanı Yıldızbaş Kuyumculuk binası arkasında ki arazi SGK’ya devredildi.

Çarşamba’da bulunan SGK Hizmet binası bulunduğu ortam bakımında dar oluşu itibari ile çalışanlar ve vatandaşlar tarafından eleştiriliyordu. Bu konuda Eski SGK Müdürü Nail Van’ın başlattığı yeni hizmet binası çalışmaları yavaş yavaş şekle bürünüyor. Arazinin SGK’ye devri neticesinde projesi de yapılarak onaylanan yeni ve modern son sistem ve teknoloji ile yapılması planlanan yeni SGK binası için ilk kazma vuruldu. Kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan yeni hizmet binası için geçtiğimiz günlerde tayini çıkarak Atakum’a giden İlçe Müdürü Nail Van’ın hayali ve uzun uğraşları da hem meyvesini vermeye başlamış oluyor

SGK’ya yeni kurum müdürü

Bu arada eski Çarşamba SGK Şube Müdürü Nail Van’ın Atakum İlçesine atamasının çıkması sonrasında yerine atanan Çarşamba SGK yeni Kurum Şube Müdürü çalışmalarına başladı. Ordu SGK’dan Çarşamba SGK Şube müdürlüğüne tayin olarak Şube Müdür vekili olarak atanan Canan Kesici geçtiğimiz hafta yeni görevine başladı. Türkiye’de, Samsun, Muğla ve Ordu SGK kurumlarında başarı ile görev yapan Kesici imza yetkili olarak çalıştığı ordudan müdür vekili olarak Çarşamba SGK’ya atandı.

Çarşamba’daki çalışma koşulları konusunda ilk izlenimlerinin olumlu olduğunu belirten Kesici, hedeflerinin kurumlarla ortak bir dille koordineli bir şekilde çalışıp Çarşamba’ya en iyi hizmeti sunmak olduğunu dile getirdi. Yeni hizmet binası ile alakalı da sorularımızı yanıtlayan Kesici bu konuda kuruma yeni geldiği için çok fazla bilgisi olmadığını dile getirdi. Ama bu konuda çalışmaların başladığını kaydetti.

Öte yandan Çarşamba’ya yeni yapılacak olan kurum binasının Yıldızbaş kuyumculuğun arkasında Abdullah Paşa meydanına bakan boş arazide yapılacağı hatta temel çalışmalarının başladı. Yeni bina için başlatılan çalışmaların tamamlanacağı tarih konusunda net bilgi verilmezken binanın tam olarak ne zaman tam anlamı ile çalışmalarına başlanıp ve tamamlanacağı konusunda önümüzdeki günlerde netleşeceği açıklandı.

Son birkaç yıldan bu yana emanet ve kiralık hizmet binasında Çarşambalılara hizmet götürmeye çalışan SGK yeni hizmet binası ile birlikte Çarşambalılara daha konforlu bir hizmet götürmenin hedefinde. Yeni binanın hizmete girmesi ile ilçede ki mükelleflerin çoğu işleri Samsun’a gitmeden ve daha hızlı bir şekilde halledileceği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber