SGK’dan Muhtarlara Uyarı

SGK’dan Muhtarlara Uyarı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Zeki Akgül, köy ve mahalle muhtarı seçilen kişilerin mazbatalarını aldıkları tarihten itibaren 15 gün içinde, muhtarlık görevi biten kişilerin ise en geç 10 gün içinde SGK’ya bildirme yükümlüğü olduğunu söy

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Zeki Akgül, köy ve mahalle muhtarı seçilen kişilerin mazbatalarını aldıkları tarihten itibaren 15 gün içinde, muhtarlık görevi biten kişilerin ise en geç 10 gün içinde SGK’ya bildirme yükümlüğü olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SGK İl Müdür Yardımcısı Zeki Akgül, “Köy ve mahalle muhtarlarımızın sigortalılıklarının başlangıç, bildirim ve sonlandırılması ile alakalı bizim 2008 yılında çıkmış olan 5510 sayılı Kanunumuzda detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Bu yüzden köy ve mahalle muhtarı seçilen kişilerin mazbatalarını ilgili seçim kurulundan aldıkları tarihten itibaren 15 gün içinde, muhtarlık görevi biten kişi ise en geç 10 gün içinde il veya ilçe il ve ilçe mülki amirliklerince Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirim yükümlüğü olduğu belirtilmektedir. Kanunda öngörülen süre içinde yapılmaması halinde 5510 sayılı Kanun’un 102. maddesi gereğince mazbatasını alan muhtar il veya ilçe il ve ilçe mülki amirliklerine 15 gün içerisinde başvurmadığı takdirde bin 71 lira, görevi biten muhtar ise 10 gün içinde il veya ilçe il ve ilçe mülki amirliklerine başvurmadığı takdirde 107 lira idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir