SGK Başkanı: Emekliye 4 Zam Rutin Uygulama

SGK Başkanı: Emekliye 4 Zam Rutin Uygulama
SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "100 TL genel zam, enflasyon farkı, 2017 de verilecek zam toplam dört yapıyor zaten. Dört zam verilecek deyip milleti ayağa kaldırmayalım" dedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, 2016 yılında emekli olanlara dört zam şeklindeki haberlerle ilgili olarak "Bu bilinmeyen bir şey değil, rutin uygulama. Malum TBMM bütçe süreci önümüzdeki hafta başlayacak burada bizim önümüze enflasyon rakamlarıyla birlikte nasıl bir tablo çıkacak bilemeyiz, biz verilen görevi yapmakla yükümlüyüz, bunu dışındaki konular siyaset mekanizmasını ilgilendirir, onların yerine geçip görüş beyan ettiğimizde yetki gaspında bulunmuş oluruz, düzenleme ve açıklama TBMM'den gelir. Uygulama aşamasında gelen problem varsa muhatabı biz oluruz. 100 TL genel zam, enflasyon farkı, 2017 de verilecek zam toplam dört yapıyor zaten. Dört zam verilecek deyip milleti ayağa kaldırmayalım. Buradaki maksat kişilere maaş bağlandıktan sonra güncellenerek ödenmesi. Bu da normal işleyiş" şeklinde konuştu.

"67.7 MİLYAR TL YAPILANDIRMAYA TABİ TUTULDU"

SGK'nın yönetilemez kara delik olarak kabul edilebilecek açığının bulunmadığını söyledi. SGK bünyesinde yeniden yapılandırmaya tabi tutulan 67.7 milyar TL bulunduğunu ve şu ana kadar yapılan müracatların beklentilerinin üzerinde olduğunu söyleyen ancak rakam vermeyen Bağlı, bürokrat olarak yapılandırmada son gün olan 31 Ekim'in uzatılıp uzatılmayacağı konusunda bir şey söylemesinin doğru olmayacağını da kaydetti.

YENİDEN YAPILANDIRMA DAVETİ

Gelir İdaresi Başkanılığıyla Sosyal Güvenlik Kumu alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin kanunun TBMM' de kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı onayıyla resmi gazetede yayınlandığını, SGK'nın 67. 7 milyar TL alacağının yeniden yapılandırılmaya tabi tutulduğunu hatırlatan Bağlı; " Bütün borçlulara mutlaka ulaşılması konusunda sayın bakanımızın talimatı vardı. Kanun çıkarmak siyasilerin göreviyse bu kanunu yararlanacak vatandaşlara iletmek de bizim görevimizdir. Son 1,5 aydır yoğun bir tanıtım kampanyamız var başta bakan ve bakan yardımcımız olmak üzere Ankara dışındaki illere giderek yasayı tanıtmaya çalışıyorlar.

"2016'DA EMEKLİYE DÖRT ZAM RUTİN UYGULAMA"

SGK Başkanı Mehmet Emin bağlı, 2016 yılında emekli olanlara dört zam şeklindeki haberlerle ilgili olarak da "Bu bilinmeyen bir şey değil, rutin uygulama. Malum TBMM bütçe süreci önümüzdeki hafta başlayacak burada bizim önümüze enflasyon rakamlarıyla birlikte nasıl bir tablo çıkacak bilemeyiz, biz verilen görevi yapmakla yükümlüyüz, bunu dışındaki konular siyaset mekanizmasını ilgilendirir, onların yerine geçip görüş beyan ettiğimizde yetki gaspında bulunmuş oluruz, düzenleme ve açıklama TBMM'den gelir. Uygulama aşamasında gelen problem varsa muhatabı biz oluruz. 100 TL genel zam, enflasyon farkı, 2017 de verilecek zam toplam dört yapıyor zaten. Dört zam verilecek deyip milleti ayağa kaldırmayalım. Buradaki maksat kişilere maaş bağlandıktan sonra güncellenerek ödenmesi. Bu da normal işleyiş" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir