Seyyah Bizim İller Projesi'ne Gençlerden Yoğun İlgi

Seyyah Bizim İller Projesine Gençlerden Yoğun İlgi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” kapsamında düzenlenen ücretsiz gezilere, Sinop’tan yoğun ilgi var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” ile Sinoplu ve üniversiteli gençler, çevre illeri tanıma ve gezme imkanı buluyor. Gençler tarafından ilgiyle takip edilen proje, Genç Seyyahları günü birlik komşu illeri misafir ediyor.

Kendi imkanlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan gençler, çevre illeri gezerek yeni yerler görme fırsatını yakalıyor. Proje ile 14-26 yaş grubundaki gençlerin, çevre illerin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanımaları ve sosyal yönlerinin gelişmesi amaçlanıyor. Seyyah Bizim İller Projesi’ne, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen okullarda kontenjan veriliyor. Bugüne kadar Sinoplu gençler günübirlik Samsun, Amasya, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Trabzon illerine giderek arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirme imkanı buluyor.

Geziye katılan gençlerin, yeni dostluklar edindiklerini ve öz güvenlerini geliştirdiklerini belirten Sinop Gençlik Merkezi Müdürü Ayhan Özhan, “Seyyah Bizim İller Projesi ile gençlerimizi farklı illere gönderiyoruz. İlimizden ve ilçelerden gezilere giden gençlerimiz, farklı kültürleri tanıyarak kendilerini geliştiriyor. Bu geziler gençlerimizin ufkunu açıyor. Bazı gençlerimiz ilk kez il dışına çıkma imkanı buldu. Bu çok sevilen proje gençlik haftasına kadar sürecek” dedi.

Katılımın ücretsiz olduğu gezilere Sinoplu ve üniversiteli gençlerin ilgisi de yoğun oluyor. Hafta sonu kontenjanlar yeterli olmadığı için hafta içi gezilerde düzenleniyor. Düzenlenen gezilerden lise ve üniversiteli gençler yararlanabiliyor. Düzenlenen gezilerle, bazı gençler ilk kez kent dışına çıkıyor. Ayrıca sosyal gelişimlerine bu tür projeler katkı sağlıyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel