Sevgililer Günü'nün yeni trendi, “Sevgili Cüzdanı”

Sevgililer Günü'nün yeni trendi, “Sevgili Cüzdanı”
Sevgililer Günü’nün ilginç hediyesi, "Sevgili Cüzdanı" oldu

14 Şubat Sevgililer Günü’nde insanlar, diğer insanlardan farklı olmak için değişik hediye arayışına giriyorlar. Bu sene yeni yeni moda olmaya başlayan hediyelerden bir tanesi de Sevgili Cüzdanı olarak dikkat çekiyor. Evlilik Cüzdanı’nı andıran cüzdanda “14 Şubat 1974 yılında Paris’te imzalanan sözleşme uyarınca verilen Uluslararası Sevgili Cüzdanı” yazıyor. Sevgili Cüzdanı’nda ayrıca cüzdan kayıt no, veriliş tarihi, veren makam ile sevgililerin fotoğrafının yerleştirileceği bir alan da bulunuyor. Cüzdanda 9 ayrı dilde, “Her gün seni çok seveceğime, sonsuza kadar söz veriyorum” şeklinde yazıyor.

 

20180213aw305641_03.jpg
Sevgililer Günü'nün klasik hediyesi olan çiçeklerde ise fiyatlar adet sayısı attıkça yükseliyor. En çok satılan çiçek türü olan güllerin tanesi 10 liradan satılıyor. Zarafetiyle dikkat çeken orkidenin buketi ise 150 liradan başlıyor.

10 lira ile sevgililiklerini resmiyete döküyorlar
10 liralık Sevgili Cüzdanı ile sevgililerin ilişkilerini sözde de olsa resmiyete döktüğünü vurgulayan hediyelik eşyacı Yasemin Kabadayı, “Sevgililer Günü’nde satışlar, geçen seneye oranla daha kötü durumda. Önceleri satışlarımız 10 gün önceden başlıyordu. Bu sene istediğimiz yoğunluk olmadı. Bu sene sevgililer en fazla kar küresi ve müzik kutusuna rağbet gösterdi. Ayrıca yeni yeni gündeme gelen ‘Sevgili Cüzdanı’ da ilgi gören eşyalar arasında yer alıyor. İnsanlar sevgili olduklarını böyle kanıtlamış oluyor. Sevgiliye alınabilecek hediyeler 10 TL’den başlıyor, 200 liraya kadar çıkabiliyor. En ucuz Sevgililer Günü hediyesi kar küresi 10 TL, en pahalı Sevgililer Günü hediyesi nostaljik radyo ise 200 TL’den alıcı buluyor. Sevgili cüzdanı ise 10 TL’den satılıyor” dedi.

 

20180213aw305641_04.jpg
Her renk gülün anlamı farklı
Sevgililer Günü'nde en çok güllere rağbet olduğunun altını çizen çiçekçi Zafer Ünal, “14 Şubat Sevgililer Günü, bizim en çok iş yaptığımız gün. Bu günde en çok gül satıyoruz. Vatandaşlar kırmızı, mavi, sarı ve beyaz güllere rağbet gösteriyor. Gülün tanesini 10 TL’den satıyoruz. Mavi güllerin tanesini 15 liradan satıyoruz. Sevgililer genelde tek gül alıyorlar. Demet alanlar ise aileler oluyorlar. En pahalı sevgililer günü çiçeği orkide. Orkide buketinin fiyatı 150 liradan başlıyor. Çiçek fiyatları 10 liradan 200 liraya kadar çıkabiliyor. Bu özel günde gül haricinde papatya da çok satıyoruz. Güllerde kırmızı gül aşkı, beyaz gül masumluğu, pembe gül sevip de açılamayanları, mavi gül de ilahi aşkı temsil eder” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir