‘Sevgi ile Yüzüyorum Projesi’ başladı

‘Sevgi ile Yüzüyorum Projesi’ başladı
Samsun’da devlet koruması altındaki çocuklara temel yüzme eğitimi verilmesi ve akabinde yetenekli sporcuların keşfedilmesi amacıyla hazırlanan “Sevgi ile Yüzüyorum Projesi” başladı

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, Türkiye Yüzme Federasyonu, OMÜ ve Atakum Belediyesinin de desteklediği "Sevgi ile Yüzüyoruz" sosyal sorumluluk projesinin açılış ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Projenin amacı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet modellerinden faydalanan koruyucu aile yanında veya çocuk evleri sitelerinde kalan çocuklara temel yüzme eğitimi verilerek zararlı alışkanlıklardan korumak, yetenekli olanları keşfederek elit sporcu adayı olarak spora yönlendirmek. 

 

20180214aw306736_03.jpg
Proje kapsamında devlet koruması altında bulunan 6-7-8 yaş grubu 100 çocuğa temel yüzme eğitimi verilip akabinde elit sporcu olarak belirlenen 30 çocuğun 4 yıl süresince olimpik hedeflere yönelik çalıştırılması hedeflendi. 
Programda, protokol konuşmalarının ardından yüzme havuzunda yerlerini alan öğrencilere, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın başlangıç düdüğünü çalarak start vermesi ile projenin açılışı yapıldı. 
Samsun Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına ayrıca; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Turgut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Metin Terzi, sporcular, antrenörler ve aileler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir