Seven, "Projelerle geliyoruz"

Ayvacık Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvuru açıklaması yapan Çarşamba Adliyesinden emekli Abdulkerim Seven, “Çağdaş ve modern bir Ayvacık bizim hayalimiz ve amacımızdır.” dedi

bu1-001.jpg

31 Mart Yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adaylığı başvuruları başlamıştı. Ayvacık Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yapan Çarşamba Adliyesinden emekli Abdulkerim Seven, partililer ile bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“Çağdaş ve modern bir Ayvacık bizim hayalimiz ve amacımızdır”
Turizm bölgesi ilan edilen saklı cennet Ayvacık’ın, dünyaya kendisini tanıtması gerektiğine değinen Ayvacık Belediye Başkanlığı aday adayı Abdulkerim Seven, “Yıllarca devletimin emrinde değerli insanımıza hizmet verdikten sonra, şimdi halkımın emrine girip yine halkıma hizmet etmek için bu yola çıktık. Bizim tek gayemiz vardır, turizmde, sanayide, ekonomide gelişmiş, saklı cennet olmaktan kurtulmuş, refah seviyesi yükselmiş bir Ayvacık sevdasıdır. Ayvacığımızın sorun ve ihtiyaçlarının hepimiz farkındayız. Tabii ki nankörlük yapmıyoruz. Hiçbir hizmet yapılmadı demiyoruz. Biz yapılanlar yetmedi diyoruz. Ayvacığın artık kabuğunu kırması gerekir. Turizm bölgesi ilan edilen saklı cennetimizin dünyaya kendisini tanıtması gerekir. Devamlı göç veren Ayvacık değil, yapılacak yatırım ve istihdamlarla nüfusunu korumuş ve ekonomisini güçlendirmiş, yatırımcıya kapısını açmış, sanayide gelişmiş, turizmde cazibe merkezi olmuş, çağdaş ve modern bir Ayvacık bizim hayalimiz ve amacımızdır.” ifadelerini kullandı.

bu2-001.jpg

“TOKİ ile anlaşarak toplu konutlar yapacağız”
Ayvacık ilçesinde, başkanlık koltuğuna oturduğunda yapmayı planladığı çalışmalardan bahseden aday adayı Abdulkerim Seven, “Cesur bir irade, sağlam bir ekiple, disiplinli ve durmaksızın çalışmakla bu sorunları atlatabiliriz. Şehrimize, TOKİ ile anlaşarak toplu konutlar yapacağız. Yapılacak yeni imar çalışmaları ile bu konuda halkımızın da önünü açacağız. Toplu konut hamleleriyle halkımızın dışarıya göç etmesini önleyip ve Ayvacık'ta çalışan memurların yine Ayvacık'ta yaşamalarının teminini sağlayacağız. Yüzlerce memurumuz uzak adreslerden gidiş geliş yapmakta, hatta onlarca kıymetli öğretmenimiz bu yolculuğa katlanarak, yorgun ve uykusuz halde çocuklarımızın eğitimi için çaba göstermektedirler. Ve bu Ayvacığın ekonomisi için de büyük bir kayıptır.” şeklinde konuştu.

bu3-001.jpg

“Bungalov evleri, mesire yerleri ve karşıdan karşıya teleferik…
Doğalgaz çalışmasının yanı sıra turizm anlamında daha çok çeşitli çalışmalara yer verilmesi gerektiğini söyleyen Abdulkerim Seven, “21. yüzyılda artık biz de doğalgaz kullanalım değil mi? Onu sağlayacağız. Ayvacık-Taşova karayolunun artık tamamlanması ile modern bir otogar yapılması projelerimiz arasındadır. Bütün ana ve tali yolların betonlaşması için beton santralinin kurulması projelerimiz arasındadır. Su ve altyapı çalışmalarının tüm eksikliklerinin tamamlanarak, sahil kenarlarına yapılacak olan konaklama tesisleri, bungalov evleri, mesire yerleri ve karşıdan karşıya teleferik projelerimiz arasındadır.” cümlelerini kullandı.

Sanayi esnafını bir çatı altında toplayacağına değinen Seven, “Özel girişimcinin otel, fabrika ve endüstri yatırımları yapmaları için gerekeni yaparak önünü açacağız. Ayvacık esnafının Ayvacık'ta kooperatifleşmesinin temini ile başka ilçelerde çile çekmesini önleyeceğiz. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kurulması ile Halkbank ve Vakıfbank da ilçemizde açılacaktır. Sanayi esnafını, yapacağımız modern bir sanayi sitesiyle bir çatı altında toplayacağız.” diye konuştu.

Eğitim anlamında da çalışmalarına yer vereceğini dile getiren Seven, “Gençlerimizin sanat ve kültürel çalışmalarına zemin hazırlamak, spor ve spor dışı etkinliklere gereken önemi vermek, ailelerinin beraber spor yapabilecekleri, sinema, kafeterya gibi sosyal faaliyetleri halkımıza sunmak, yine gençlerimiz ile her türlü araştırma ve proje çalışmaları yönetecek bir birim oluşturmak projelerimiz arasındadır. İlçemizde yüksekokul veya fakülte açılması için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Ayvacık ilçesini çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağını dile getiren Seven, sözlerine şöyle devam etti; “Ayvacıkta açık ceza ve infaz kurumu kurulması için emekli olduğum Adalet bakanlığında gerekli girişimleri yapacağız. Daha birçok projelerimiz var. Ayvacığımızı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağız. Bu hizmetlerden 43 mahallenin tamamı faydalanacak.”

Seçmenlere, adalet ve dürüstlük vaad eden Seven, “Belediye başkanının kapısı her daim açık olacak. Vatandaşlarımızın belediyeyle olan ilişkileri canlı tutulacak. Projelerin ve yapılması düşünülen faaliyetlerin vatandaşa ilk ağızdan anlatılmasını sağlamak, itiraz ve önerilerin tespitini sağlamak ve vatandaşın problemlerini aktarabileceği rahat bir ortam oluşturmak için belediye bünyesinde bir çözüm merkezi tesis edilecektir. Belediye başkanı herhangi birinin adamı değil halkın adamı olacak, bunu size söz veriyorum. Size adalet ve dürüstlük vaad ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: Emine Temiz Yılmaz

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber