“SESSİZ ÇIĞLIKLARIN ÇIĞLIĞI OLMAK İÇİN VARIM”

“SESSİZ ÇIĞLIKLARIN ÇIĞLIĞI OLMAK İÇİN VARIM”
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçiminde Çarşamba ilçesi’ne bağlı en büyük mahallelerden biri olan Orta Mahalle’nin Muhtarlığına talip olduğunu açıklayan Fikriye Pekşen,

muhtar olması halinde mahallesine hizmet yağacağını belirtti.
Çarşamba Orta Mahalle Muhtar Adayı olarak çalışmalarına başlayan Kadın Muhtar Adayı Fikriye Pekşen, ilçenin en büyük mahallelerinden biri olan Orta Mahalle’nin insanlarına hizmet etmenin, onların sorunlarına çözüm bulmanın kendisi için büyük bir önem taşıdığını,muhtarlık makamını hak ettiği seviyede temsil edeceğini belirtti.

Kadın Muhtar Adayı Fikriye Pekşen yaptığı açıklamasında, “Öncelikle 31 mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahallî seçimlerin ülkemize milletimize ve mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bilindiği gibi mahalli seçimlerde belediye başkanlığı, il encümen üyeleri, belediye encümen üyeleri ve mahalle muhtarlıkları seçimi yapılacaktır. Yerel yönetimde en önemli birimlerden olan mahalle muhtarlıkları Yönetimlerin başlangıç noktası ve yerel yönetimin tuğlalarıdır. Mahallelerimiz ilçelerimizi, ilimizi ve ülkemizi oluşturan en önemli birimlerdir. Bir milletin, bir ülkenin ilerlemesi ve mutluluğu mahallelerden başlar. Mahalle ve bu mahallede yaşayan sakinler hak ettiği gibi temsil edilmezlerse mutsuzluk ve moralsizlik mahalleden başlar ki ülkeyi sarar, ülkemizde maalesef mahallelerimiz sadece tabela üzerinde kalmış gerektiği gibi temsil edilememiştir. Mahallelerin sesi soluğu kendi mahallesinden yaşayan insanlardan oy alarak seçilen mahalle ve köy muhtarlıdır.

Muhtarlık bizim devlet yönetimimizde en önemli temsil noktasıdır. Maalesef bu en önemli temsil noktası. Yıllarca göz ardı edilmiş sırdan bir hale gelmiştir. Muhtarlık seçimleri ülkemizin her yerinde kabile sülale ve sadece aile yönetimi şekline dönüştürülmüş, kendi insanın hakkını arayan mahallesine hizmet gelmesi noktasında halkından aldığı güç ve demokrasi geleneği ile değil de yalvaran hakkı olanı değil de adamı olanın hizmet aldığı bir yönetim şekline dönüşmüştür. Muhtar muhtariyetini kullanamayan yitik bir yönetici konumunda görev yapmakta, mahallesine hizmet alamayan bir yönetim tarzına dönüşmüştür. Kanunun ve mahallelisinin kendine verdiği yetkiyi kullanamayan bir yönetici durumuna düşürülmüştür. Muhtarlığın sıradan bir duruma getirilmesinde yerel yöneticilerin hatası olduğu gibi, en önemli eksiklik binlerce oy alıp ta mahallesini gerektiği gibi temsil edemeyen muhtarlardan kaynaklanmaktadır. Mahallemin hakkını hukukunu gecemi gündüzüme katarak savunacağım için adayım...  Çarşambanın ortasında olan bu en büyük mahallenin hak ettiği yere gelmesi için adayım.” dedi.



Pekşen, “Mahallemde yetişen çocuklarımızın ve bu çocukları yetiştiren anne ve babaların hak ettikleri hizmeti almaları için adayım . Yükümü ve görevimi çok iyi biliyorum . İsminin önünde Orta mahalle muhtarı yazan değil gerçek manada mahallesine hizmeti bir borç bilen muhtar olacağımı bildiğim için adayım. Mahalleme hizmet alma noktasında icazet alan değil,himmet bekleyen değil hakkını söke söke alacak bir muhtar olacağım için adayım... Ben bu mahallede büyüdüm ve mahallemi çok seviyorum, çocukluğum ve gençliğim bu mahallenin ara sokaklarında geçti. Hangi sokakta hangi çığlık var,hangi evde hangi mahsun var, bildiğim için ve onların sessiz çığlıklarının sesi olmak için adayım .Arkama ve önüme bakmadan bu güzel mahalleye layık olduğu hizmeti alacağımı ve bu mahallenin bütün sıkıntılarını  bizzat içinde yaşayarak bildiğim için Ya Allah dedim ve yola çıktım. Şikayet etmek yerine şikayet edilen problemlerin çözüm noktası olmak kararlılığındayım. Mahallemin sıkıntılarını biliyor ve çözüm yolarımda biliyorum.Orta mahallenin en büyük problemi sesini yukarıya duyuramamak işte ben o güçlü sesimle huzurunuzdayım..” şeklinde konuştu.

Fikriye Pekşen, “Eğer bu önemli görev mahallelim tarafından bana verilirse hepinize söz veriyorum ki ülkemizde muhtarlık nasıl yapılır göstereceğiz. Muhtarlık bir mahallenin her türlü sıkıntılarının çözüm noktasıdır. Mahallesinin dertlerini bilen ve çözüm yoları bulan bir muhtarın mahallesi her yönden mutlu olacaktır. Muhtar mahallesinin bütün sıkıntılarını bilmek ve çözüm bulmak zorundadır. Çünkü muhtar mahallesinin ve mahallelisinin sesi soluğu ve kulağıdır. İşte bu en önemli temsil ve başlangıç noktası olan mahalle muhtarlığının önemine inandığımdan ve bu temsil noktasının da layığı ile mahallemde yapılmadığını bildiğimden orta mahalleye mahalle muhtar adayı olmak istedim. Bu bir özgüven meselesidir. Bu mahallede doğup bu mahallede yaşayan ve ekmeğini bu mahallede kazanan biri olarak bu güzel mahalleme bir borcumun olduğunun düşündüğümden adayım . Neyi nasıl yapacağımı bildiğim için adayım. Mahallenin gerçek manada hizmet alamadığını düşündüğüm için adayım .Mahalleme himmet değil, hizmet yaptıracağıma inandığım için adayım.” dedi.

Açıklamasının son bölümünde ise Pekşen, “Muhtarlık makamının çok önemli bir makam olduğunu göstereceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Benim muhtarlığımda devletimin bütün kapılarının Orta mahalleye açılacağından kimsenin şüphesi olmasın... Bir "OY" ile birçok şeyi değiştireceğinizden hiç şüpheniz olmasın... Şikayet eden değil çözüm üreten bir mahalle muhtarlığı için bütün mahallelimin huzurundayım. Bu duygu ve düşüncelerle bu yerel seçimin öncelikle mahallemize ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Yaradan’dan diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber