SESOB Başkanı Güler' e destek çığ gibi büyüyor

SESOB Başkanı Güler e destek çığ gibi büyüyor
Geçtiğimiz günlerde Samsun Milletvekillerine adeta ateş püsküren SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler' e destek adeta çığ gibi büyüyor. Güler'in çıkışından sonra oda başkanları ve esnaflardan da destek artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Samsun gündemine adeta bomba gibi düşen Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Bizim sorunlarımızı çözecek birilerini bulamıyoruz. Benim tanımadığım bir milletvekilini, benim esnafım nasıl tanıyacak, derdi nasıl çözülecek? Biz bu soğukluğun giderilmesini istiyoruz” sözlerinin ardından esnaf oda başkanları ve esnaflardan destek görmeye devam ediyor.

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler' e özellikle yerel basın ve sosyal medyadan gelen desteklerin en dikkat çekeni ise Samsun Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası başkanı Savaş Kiraz'dan geldi. Başkan Kiraz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, "ESNAF UYAN ARTIK..! başlığı ile şunları dile getirdi.

Başkan Savaş Kiraz, "Samsunda 33 bin esnaf var aileleri ile birlikte 100 bini aşkın bir güç. Peki bu gücü mecliste temsil eden kaç vekil var? Nerdeyse hiç yok. Kimin babası esnaf kimin amcasının oğlu esnaf. Ama hiç biri bir kepenk açıp kapatmamış. İş yerine pas pas atmamış esnaflık yapmamış. Geçecekler bunları. Artık esnaf uyandı. Benim sorunumu bilecek benim derdimden anlayacak gerçek esnaf vekilleri görmek istiyorum. Damdan düşeni damdan düşen anlar. Esnaf damdan düştü kimsenin haberi yok. Bizi anlayan birileri gitsin artık meclise. Uyan esnaf uyan." diyerek Samsun'dan yapılacak bundan sonra ki seçimlerde mutlaka esnaf bir Milletvekili adayının çıkması gerektiğini işaret ederek Güler' de desteğini açıkça gösterdi.

Başkan Kiraz'ın açıklamalarına ise gelen yorumlar daha dikkat çekici:

Turan Karga: Hiç şüphesiz doğrudur.. bahse konuda esnaf ve sanatkar örgütlenerek kendi vekilini seçmeli.. TBMM de sivil toplum örgütlerinin sorunlarının çözüm bulması adına ayrı bir bakanlık bile olmalı..Türkiye nüfusunun üçte birinden bile fazlayız.. bizi birileri ciddiye almalı.. bu bağlamda basına verdiğin böylesi anlamlı demeçlerinden ötürü sana teşekkür ederim başkanım.

Foto Bahri Samsun: AGZINA SAGLIK KARDEŞİM AMA BU MİLLET UYUMAYI SEVER.

SESOB Başkanı Güler'in siyaset noktasında Samsun Milletvekillerine tepkisini göstermesi sonrasında özellikle Samsun' da oda başkanları arasında tuttuğunu kopartan, inatçı ve esnafların çok sevdiği genç oda başkanlarından Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala' da sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamasında, "Güzide Samsunumuzun sayısı 36.000' e dayanmış aileleri ile birlikte 100.000'i bulan Esnaf ve Sanatkarların bir üyesi ve temsilcisi olarak düşünüyorum da ; Ekonomik hareket ve sağladığı istihdam bakımından Samsun ekonomisinin orta direği olan, Esnaf ve Sanatkarlara verilen sözler nedense hem unutulur, yerine getirilmez. Nerden bilir ki söz veren siftah yapmadan dükkan kapatmak nedir..? Biz Esnaf ve Sanatkarlar olarak sorunlarımızı bilen en önemlisi yaşayan ,bizi yarı yolda bırakmayan, kulak arkası edilmiş sorunlarımızın üstesinden gelebilen, kocaman olan ailemizden birinin artık öne çıkmasını bekliyoruz ... İŞTE O YİĞİDİN ARKASINDA 100.000 KİŞİ OLACAK..." sözleri olası erken seçimde MHP ve AK Parti Milletvekili sıralamasında Esnaf Odaları içinden mutlaka bir milletvekili adayının çıkacağına, esnafların da SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler' e destek vereceğine işaret ediyor.

1-(1).20150821103658.jpg1-(2).20150821103705.jpg1-(3).20150821103713.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber