Ses Üyesi Doktorlar Grevde

Ses Üyesi Doktorlar Grevde
KESK'e bağlı SES Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi 3 Nolu Kapı önünde bir araya gelerek, grevde olduklarını açıkladılar

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi 3 Nolu Kapı önünde bir araya gelen KESK'e bağlı SES Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından çalıştığı hastanede bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümünde, ülke genelinde düzenlenen, “Sağlık Hakkı ve Şiddetsiz Bir Sağlık Ortamı İçin G(ö)revdeyiz” eylemine destek verdiler.

Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Şube Sekreteri Gül Gencan, "Halkımıza daha iyi bir sağlık sistemi sunabilmek için, halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti, şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz. Taleplerimizin yerine getirilmesi için, daha etkili eylemlerle ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün Türkiye’de sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ile yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunmuyoruz" dedi.
Ellerinde “Katil kim biz biliyoruz” adlı pankart ve dövizlerle basın açıklaması yapan sendika üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık