Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Servis ve taşımacılar istim üstünde Yetkilileri uyarıyorum

Servis ve taşımacılar istim üstünde Yetkilileri uyarıyorum

Çarşamba' da hakkını arayan hemen herkes artık topun ağzında. Kim birilerinin yanlışını, hatasını dile getirse, düzeltme adına çalışmaya  başlasa karşısında bürokrasiden çok siyasetçilerin adını kullanan atanmış bürokratlarla başı derde girer oldu. Ancak bilmezler ki "Her kuşun eti yenmez".

Son zamanlarda bazı bürokratların bilgisizce veya art niyetli yaptığı ya da yaptığını sandığı işler ve çalışmalar başkalarını huzursuz ediyor ve hatta göreceksiniz çok yakında eylemler, tepkiler ve korkarım ki daha vahim olaylara neden olacak şekilde fütursuzca yapılmaya devam ediyor. Bu noktada kimseyi suçlamıyorum. Hatta ön yargılı da değilim.

Fakat son günlerde servis şoförleri ve şirketlerinde sıkıntılar olduğu iddiaları gündeme gelmeye başladı. Servisler derken geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın OKUL SERVİSLERİNDE sıkıntılar hat safhada. Korkarım bu olaylar sadece servis şoför ve sahiplerine değil yakında diğer taşımacılık yapan şahısları da içine alacak.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala'nın göreve geldiği günden bu yana sürekli çalışması ve her konuyla yakından ilgilenmesi birilerini huzursuz etmiş. Konu ile ilgili bize gelen bilgileri Başkan Musa Bala'ya soracak ve sizlere gerçekleri de aktaracağız.

Duyumlarıma göre bazı bölgelerde ki servis sürücü ve sahipleri korsan servis tabir ettikleri bazı konular nedeni ile isyanın eşiğine gelmiş. Başkan Bala'nın şahsi çabaları ile bazı eylem ve istenilmeyen olayları önleme adına girişimlerde bulunduğunu öğrendik ama şimdiden olayları büyüten isim olmamak adına yüzeysel olarak sizlere aktarıyoruz. Biz görevimizi yapalım.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ekiplerine, İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve diğer tüm yetkililere sesleniyorum. Okul servisi, toplu taşımacılığı deyip geçmeyin. Çünkü önümüzde ki günlerde korsanla mücadele edilmedikçe, Samsun Büyükşehir Belediyesi kanun ve yönetmelikleri ile birlikte UKOME kararlarına riayet edilmediği sürece korkarım geçmişte yaşanan bazı istenmeyen olayların fitili ateşlenmiş olacak. Ve inanın ki gerilimin patlama noktasına çok az kalınmış...

Hatta üzülerek bir konuyu aktarıp bu yazımı sona erdireyim. Geniş yansımasını ise sizlere daha sonra aktaracağım. Konu Okul servisi;

Geçtiğimiz hafta okula giden kızım eve geç gelince ortalığı ayağa kaldırdım. Kendi evladımın nerede olduğunu öğrenemeyince gerildim ve aramaya başladım. Okuldan kızım bir buçuk saat sonra servisle evimin önüne geldi. Gerekli görüşmelerimi yaptım nedenlerini öğrendim biraz rahatladım o konu ayrı ama o gün okuluna gittiğimde tesadüfen servis şoförlerinin bir konuşmasına şahit oldum.

Servis şoförünün birisi diğerine, "Burada okul olduğunu bile bilmiyordum. Vallahi ayaklarım titredi burada okul yok ben nereden öğrenci alıp taşıyacağım bilemiyorum seni gördüm takip ederek buraya geldim" dedi.

Alın size bilinçli Okul taşıma ihalesi yapan bir Milli Eğitim ve bilinçli bir servis şoförü. Herkes tuttuğunu, ehliyeti olanı servise koyunca, Milli Eğitim Okulların yerini göstermeyince bilinçsizce sadece para kazanma hırsı ile işlerin nasıl yapıldığını net görüyoruz.

Ve görüyoruz ki çocuklarımızı Allaha emanet birilerine teslim ediyoruz. İşini dürüst adam gibi ve bilinçli yapanları tenzih ediyor onlara teşekkür ediyorum ama yaşlı, bilinçsiz ve psikomer belgesiz şoförleri, SRC Belgesi olmayanları çalıştıran sırf para kazanmayı hedefleyenlere ihale verenlerin yüzü kızarmayacak mı merak ediyorum. Bunların hepsi var iddiasında değilim ama bilgisiz  olanları görünce bunlarda var mı? sorusunu sormadan edemedim.

Son cümlem o ki: Veliler çocuklarınızı sıkı takip edin. Sizin çocuklarınızın her servisinde bir rehber personel olması gerekiyor. Bu nedenle diyorum ki kendi önlemlerinizi kendiniz alın ve Milli Eğitimi bu konularda uyarın. Uyarmadığınız müddetçe korkarım başımıza ve başınıza daha büyük işler alacağız bu gidişle, demedi demeyin...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi