Samsunlular Çanakkale’de Buluştu

Samsunlular Çanakkale’de Buluştu

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, ‘55 Otobüsle Türkiye’nin Her Yerinden Çanakkale Şehitliğini Ziyarete Gidiyoruz’ sloganı ile Çanakkale’ye gezi düzenledi. Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan Samsunlular, organizasyon kapsamında Çanakkale şehitliklerinde buluştu.

Sabah erken saatlerde Gelibolu yarımadasına ulaşan 55 otobüslük SADEF kafilesi, geziye lk olarak Kilitbahir köyündeki Namazgah tabyasından başladı. Seyit onbaşı anıtının da bulunduğu bölgede gerçekleştirilen ziyaretin ardından, sırasıyla Havuzlar şehitliği, Soğandere ve Şahindere şehitlikleri gezildi. Burada bulunan şehitliklerde dua eden Samsunlular, ardından Şehitler Abidesinde bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, “SADEF 55 otobüsle Çanakkale’ye geldi. Türkiye genelindeki Samsunlulardan 3 bin kişiyi bir araya getirerek Çanakkale’ye taşıdık. Ülkemizde, birlik beraberliğe şu an çok ihtiyacımız var. Hemşehrilerimizin mutlaka Çanakkale’ye gelerek, burada birlikte mücadele eden ecdadımızın sergilediği birlikteliği görmelerini istiyoruz. Bugün burada 55 otobüsle Samsunlular burada. Bay bayan genç ve çocuklarımız, rehberlerimiz eşliğinde gezme fırsatı buldu. 100 yılda Samsunlular olarak buradayız. İnşallah bundan sonra da burada olacağız” dedi.

Yıldıray Baş, daha sonra da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle alanda bulunan bayan ziyaretçilere gül dağıttı. SADEF kafilesi, gün boyunca şehitlik ve anıtları ziyaret edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri